Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvakooste Los Angelesin autonäyttelystä – kaikkea avolavoista superautoihin

Los Angelesin joka vuotinen autonäyttely kokoaa yhteen laajan kattauksen amerikkalaista autoilua. Tässä katsaus tämän vuoden näyttelyyn.

Jokaisella autonäyttelyllä on paikkansa ja oma roolinsa. Yhdysvaltojen autokulttuuri tunnetusti eroaa varsin paljon Euroopan vastaavasta, mutta etenkin rannikoilla järjestettävissä näyttelyissä eurooppalaiset valmistajat ovat esillä isoilla osastoilla. Tänä vuonna esimerkiksi Mercedeksen osastolla nähtiin uuden CLS:n maailman ensi-ilta, mikä kertoo valmistajan panostuksesta markkinaan.

Amerikka tunnetaan lava-autoistaan. Ne ovat vuodesta toiseen maan myydyimpien autojen joukossa, ja niillä on myös iso rooli näyttelyssä. Monikäyttöisiä ja eurooppalaisella mittakaavalla tarkasteltuna jättimäisen kokoisia lava-autoja on jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Pelkkien perusmallien lisäksi näytillä on paljon myös eri tavalla varusteltuja erikoisversioita. Avolavojen lisäksi myös maastoautot ovat edelleen kuumaa tavaraa.

Avolavojen rinnalla näytillä on paljon myös muskeliautoja. Uutta kukoistustaan elävät Dodget, Chevroletit ja Mustangit ovat näyttävästi esillä, ja näistäkin löytyy tuotantomallien lisäksi usein erilaisilla jälkimarkkinosilla maustettuja yksilöitä. Muskeli- ja urheiluautojen lisäksi moottoriurheilu on vahvasti esillä Los Angelesin autonäyttelyssä.

Myös aasialaisilla merkeillä on merkittävä asema Yhdysvaltojen markkinoilla. Rapakon takana arvostetaan edelleen suuresti perinteistä neliovista sedania, ja tässä markkinassa aasialaiset ovat vahvasti mukana. Näihin malleihin tutustuessa tulee hyvin esille myös ero Euroopan markkinoille, ja esimerkiksi Toyotan mallisto on pullollaan autoja, joista meillä Euroopassa ei ole tietoakaan. Esimerkkinä varsin rohkeasti muotoiltu Toyota Camry, joka lukeutuu Yhdysvaltojen myydyimpien sedanien joukkoon.

Itse tuotteiden eroavaisuuden lisäksi Los Angelesin näyttely tarjoaa huomattavan paljon teknistä lähestymistä autoihin. Lähes jokaiselta osastolta löytyy poikkileukkauksia moottoreista, autoista tai uusista alustaratkaisuista. Myös uudet tekniikat tuodaan havainnollisesti esille ja autojen ominaisuuksia esitellään käytännönläheisesti. Tässä vielä parhaita paloja tekniikan esittelystä.

Kuvat: Mikko Autio