Video: Johdot piiloon ja laatu kuntoon – vinkit kodin äänentoistoon

Musiikin kuuntelu on muuttunut viime vuosina entistä liikkuvammaksi. Tämä on lisännyt paitsi erilaisten kuulokkeiden myös langattomien ja helposti mukana kulkevien kaiuttimien kysyntää. Valitettavan usein myös äänenlaatu kärsii.

– Musiikin kuuntelu on tänä päivänä helpompaa kuin koskaan ennen, mutta siitä huolimatta keskimääräisesti ihmiset kuuntelee sen huonompilaatuisesti kuin koskaan ennen, toteaa Simex-kaiuttimien myynti- ja markkinointipäällikkö Matti Puurtinen.

Jotta kotiolosuhteissa musiikin kuuntelu olisi helppoa ja laadukasta, kannattaa tarpeet huomioiden jo rakennusvaiheessa tai remontin aikana. Tällöin esimerkiksi kaiuttimien johdotukset ja parhaimmillaan koko elementit on mahdollista upottaa rakenteisiin, jolloin kodin visuaalisuus ei kärsi ylimääräisistä johdoista eikä välttämättä edes näkyvistä kaiuttimista. Oman lisänsä kodin kaiuttimien hallintaan tuo monihuonekaiutinjärjestelmä, joka mahdollistaa parhaimmillaan useiden kymmenien kaiuttimien hallinnan yhdellä älylaitteella.

Alla olevalla videolla lisää tietoa kaiutinmarkkinoiden viimeisimmistä tuulista.