Testiin ensimmäisenä Suomessa: Google Pixel haastaa iPhone 7:n

Lokakuun alussa esitelty Googlen uusin älypuhelinmalli Pixel on saapunut Teknavin testiin, ensimmäisenä mediana Suomessa.

Kyseessä on seuraaja Google Nexukselle, Yhdysvalloissa verrattain hyvin menestyneelle älypuhelimelle, joka ei saanut Suomessa merkittävää suosiota. Siinä missä Nexus kosiskeli keskihintaisten puhelinten ostajia, Pixel kilpailee ostajista kalleimpien älypuhelinten markkinoilla. Sen pahin kilpailija on iPhone 7.

Pixel on Googlen uusi yritys valloittaa älypuhelinmarkkinat. Nexukseen verrattuna se on kunnianhimoisempi laite, johon on pakattu aikaisempaa kiinnostavampia ominaisuuksia.

5-tuumaisella näytöllä varustetun Pixelin ohella Google lanseerasi 5,5-tuumaista näyttöä käyttävän Pixel XL:n. Pixel-puhelimen tunnistaa parhaiten laitteen takana olevasta G-kirjaimesta sekä lasisesta yläreunasta, joka parantaa otetta laitteesta.

Ei vesitiivis

Teknisesti Pixel on huippuluokan älypuhelin pienillä puutteilla. Molemmissa malleissa on nopea Snapdragon 821-prosessori, jollainen tosin löytyy useimmista uusista huippupuhelimista. Pixel-puhelimissa on oled-näyttö, neljä gigatavua keskusmuistia sekä joko 32 tai 128 gigatavun tallennusmuisti. Puhelin on saatavana hopean ja mustan värisenä.

Pixelistä tekee osaltaan kiinnostavan se, että se on ainoita älypuhelimia jotka tukevat Googlen omaa Assistant -puheentunnistusta. Kyseessä on suora kilpailija Applen Sirille ja Microsoftin Cortanalle. Pixelin omistaja voi kääntyä teknisissä vaikeuksissa Googlen tekniseen tukeen, joka voi tarvittaessa ottaa laitteen etäohjaukseen. Pixelin omistaja saa etua myös siinä, että puhelimeen toimitetaan ensimmäisenä uusin Android 7.1 -käyttöjärjestelmäversio.

Erikoista on se, että Pixelin tuotepakkauksesta ei löydy lainkaan kuulokkeita. Hyvää on puolestaan se, että toisin kuin Apple, Google on säilyttänyt 3,5-millisen kuulokeliitännän.

Kameran puutteena on optisen kuvanvakaajan puuttuminen. Tässä hintaluokassa sellaista osaa odottaa. Puhelimessa ei käytetä myöskään muodikasta tuplakameraa kuten viimeisimmässä iPhone 7 Plussassa. Laite ei myöskään ole vesitiivis, mikä on hienoinen pettymys.

Akun kestoksi Google lupaa 13 tuntia (perus-Pixelissä) ja 14 tuntia isommassa XL-versiossa.

Alkaen-hinnaltaan 759 euron arvoinen Pixel on tässä vertailussa samalla viivalla iPhone 7:n kanssa. Pixelin valmistaa taiwanilainen HTC.

Teknavin kattavampi arvio puhelimesta on vielä työn alla.