Samsung julkisti Connect Tag -sijaintiseurantalaitteen – erikoisuutena vähävirtainen mobiiliverkkoyhteys

Samsung on julkistanut maailman ensimmäisen NB-IOT-yhteydellä varustetun kuluttajalaitteen.

Samsung Connect Tag on pienikokoinen paikannus- ja seurantalaite, jonka voi kiinnittää esimerkiksi avainnippuun tai muihin tavaroihin, minkä lisäksi Connect Tag voi auttaa myös eläinten, lasten tai vanhusten sijainnin seuraamisesta.

Muista pienistä paikannuslaitteista Samsung Connect Tag poikkeaa NB-IOT-verkkojen tuellaan. NB-IOT on uusi kapean tiedonsiirtokaistan teknologia 4G LTE -verkoissa, joka on tavallista huomattavasti vähävirtaisempi. Connect Tag tukee NB-IOT:n ohella myös LTE Cat.M1 -verkkoja.

Samsung Connect Tagin akunkesto täydellä latauksella on seitsemän päivää. Paikantamiseen laite käyttää GPS- ja GLONASS-järjestelmiä, Wi-Fi-verkkoja sekä mobiiliverkkoa.

Connect Tag on myös osa Samsungin internet-laitteiden SmartThings-ekosysteemiä ja voi toimia yhdessä muiden SmartThings-laitteiden kanssa. Connect Tagin sisältämä aluetoiminto mahdollistaa ilmoituksen lähettämisen valituille älylaitteille, kun niiden sijaintia lähestytään.

Connect Tag lähettää tavallisesti toimiessaan sijaintipäivityksiä, minkä lisäksi tarvittaessa Connect Tagin sijaintia voidaan myös erikseen siltä kysyä Connect Tagin kanssa toimivasta sovelluksesta älypuhelimessa. Lisäksi on mahdollista saada erillisiä ilmoituksia, kun Connect Tag tulee tai lähtee määritellyltä alueelta – esimerkiksi lapsi kotoa tai koulusta.

Samsung Gonnect Tag sisältää integroidun, sisäänrakennetun eSIM-kortin. Uutuuslaite tulee aluksi saataville Samsungin kotimaassa Etelä-Koreassa, jonka jälkeen myynnin on tarkoitus laajentua muille markkinoille tulevina kuukausina.

4,21 senttimetriä leveä, 1,19 senttimetriä paksu ja 25 grammaa painava Connect Tag on myös pölyn- ja vedenkestävä (IP68-luokitus). Mukana on rengas, jolla Connect Tagin voi liittää laukkuihin, kaulukseen tai avainnippuun.