Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Chrome 70 julkaistu – kirjautumista selvennetty kohun jälkeen

Google on jälleen julkaissut uuden version Chrome-selaimestaan. Chrome 70:n uudistuksista kerrotaan Googlen blogissa.

Chrome 69 aiheutti uudistuksillaan pienoisen kohun, kun epäselvä selaimeen kirjautuminen sai monet uskomaan, että Chromen Sync-toiminto aktivoituisi automaattisesti esimerkiksi Gmail-sähköpostia käytettäessä. Nyt Chrome 70:n myötä Google on selventämässä kirjautumisprosessia.

Selaimen asetuksissa on erikseen valinta Chrome-kirjautumisen sallimiselle, jonka aktivoiminen antaa selaimelle luvan kirjautua Chromeen automaattisesti, kun Google-tilille kirjaudutaan. Valinnan poistaminen käytöstä puolestaan varmistaa, ettei selain kirjaudu minnekään vaivihkaa käyttäjän huomaamatta. Uutta on myös, että omaa profiilikuvakettaan klikkaamalla näkee helposti kirjautumisensa tilan tilan, joka on yksi kolmesta: ulos kirjautunut, sisään kirjautunut ilman Sync-toimintoa tai sisään kirjautunut Sync-toiminnolla.

Uusi valinta asetuksissa auttaa hallitsemaan automaattista kirjautumista.
Uusi valinta asetuksissa auttaa hallitsemaan automaattista kirjautumista.

Chrome 70 ei ole julkaisuna niin merkittävä kuin runsaasti uudistuksia tuonut Chrome 69. Kirjautumisen selventämisen lisäksi Chrome 70 parantaa kuitenkin tietoturvaa väläyttämällä varoituksen, kun käyttäjä avaa heikommin suojatun HTTP-verkkosivun. Chromen suosima suojausstadardi on turvallisempi HTTPS.

Chrome 70 ilmoittaa selkeämmällä varoituksella, mikäli verkkosivu ei ole turvallinen.
Chrome 70 ilmoittaa selkeämmällä varoituksella, mikäli verkkosivu ei ole turvallinen.

Muita uudistuksia ovat muun muassa laajempi tuki verkkopohjaisille PWA-sovelluksille, paremmat hallintamahdollisuudet selaimen laajennuksille sekä automaattinen koko näytön tilasta poistuminen vaikkapa videota katseltaessa, kun jokin toinen välilehti esimerkiksi avaa ponnahdusikkunan.

Chrome 70:n työpöytäversion jakelu on nyt aloitettu Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Myös Android- ja iOS-muunnelmat on nyt julkaistu.