Samsung Odyssey G7 32’ - Testissä kaareva pelinäyttö päihittää tasaiset vertailukohtansa

Samsungin Odyssey G7 -pelinäyttö on sopiva valinta kaarevaksi näytöksi pelaamiseen ja muuhun PC:n käyttöön.

Tykkäsimme

Emme tykänneet

  • Mustat värit

Kaarevuus on pelinäytöille jo vakiintunut ominaisuus, joka yleistyy pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Samsungin G7 on hyvä esimerkki vanhan tasaisen näytön korvaavasta kaarevasta näytöstä ja 32 tuuman koko juuri sellainen, jossa kaarevuudesta pääsee nauttimaan.

Teknavin testaamassa versiossa näytöstä on 32 tuuman 1000R-kaarevuuden VA-paneeli. Pelikäyttöön suunnittelusta kertoo näytön nopea 240 hertsin kuvataajuus ja niin Freesync- kuin G-Sync -tuella toimiva kuvantahdistus, joka poistaa kuvasta ylimääräisen nykimisen. Kuvan resoluutio on testimallissa 2560 x 1440.

Tämänkokoisessa näytössä kaarevan paneelin suurin hyöty on siinä, että se tuo kuvan reunat yhtä lähelle käyttäjän katsetta kuin kuvan keskustan. Näin ollen pelin tapahtumien seuraaminen etenkin kuvan reunoilla helpottuu. Tasainen ruutu voisi tämänkokoisena tuntua jo turhan isolta ja kuva liian leveältä, joten kaarrettu paneeli alkaa olla yli 27 tuuman näytöissä tarpeen.

Pelaaminen näytöllä on erittäin miellyttävää. Isoimmat tekijät tähän ovat nopea päivitystaajuus ja näytön koko. Kaarrettu paneeli täyttää näkökentän hyvin ja muut ominaisuudet ovat hyvin kunnossa.

Väritoisto on pelikäyttöön varsin hyvällä tasolla. Tiettyjä sisältöjä katsoessa mustat saattavat valottua turhan paljon, joka on VA-paneelin heikkous. Väritoistosta jäävä vaikutelma on kuitenkin kokonaisuutena todella hyvä.

Kaikki tekninen pelikäyttöön liittyvä toimii näytössä hyvin. G-Syncin sai helposti käyttöön ja useammat asetustilat tukevat 240 hertsin virkistystaajuutta ongelmitta. Asetuksia säädetään valikosta, joka aukeaa virtanäppäintä sivuille liikuttamalla.

Mukana toimitetaan DisplayPort-kaapeli ja virtakaapeli, jotka asennetaan näytön jalan sisään. Tämä saa näytön asettumaan siististi pöydälle ja helpottaa siistin kokonaisuuden luomista. Takaa jalan juuresta löytyy myös ledivalot, jotka saa seuraamaan pelin tapahtumia tai näyttämään haluttuja värejä. Muutoin musta näyttö on siisti kokonaisuus joka sopii monelle työpöydälle hyvin. Jalasta löytyy myös runsaasti säätövaraa ergonomisen katseluasennon saamiseksi.

Kenelle? Pelaavalle tehokäyttäjälle.

Näyttö on parhaimmillaan peleissä, mutta iso ruutu ja hyvä ergonomia tekevät Odyssey G7:stä loistavan valinnan myös muuhun käyttöön ja työskentelyyn.

Hinnassa näkyy pieni lisä muihin 32-tuumaisiin pelinäyttöihin verrattuna, joka tulee 240 hertsin päivitystaajuudesta.

Samsung Odyssey G7 32”

  • Resoluutio: 2560 x 1440
  • 240 hertsin päivitystaajuus
  • 1000R kaareva näyttö
  • Vasteaika: 1ms
  • G-Sync- ja Freesync-yhteensopivuus
  • QLED Quantum Dot -näyttö
  • Paneelityyppi: VA
  • HDR 600 -väritoisto
  • Liitännät: HDMI, 2x DisplayPort 1.4, USB-hubi