Pikatestissä Witt-kypärä – turvallinen ja monella tavalla mukava

Livall-valmistajan Witt-kypärä tuo pyöräilyyn luksusta sekä parantaa käyttäjänsä turvallisuutta älykkäillä ominaisuuksilla.

Livall-valmistajan Witt-pyöräilykypärä pyrkii tuomaan lisää älyä käyttäjänsä päähän erinäköisillä älyominaisuuksilla. Toki pyöräilykypäränä sen ilmiselvin tarkoitus on suojata käyttäjänsä päätä iskuilta, mutta Witt pystyy paljon muuhunkin. Se on varustettu muun muassa erilaisilla valoilla sekä Bluetooth-yhteydellä toimivilla stereokuulokkeilla. Saadaksemme selville, kuinka nämä ominaisuudet hyödyttävät käyttäjää, saimme tilaisuuden kokeilla kypärää.

Witt side front

Kypäräksi häkellyttävän monipuolinen

Kypäränä Witt on suhteellisen jämäkän tuntuinen, mutta kuitenkin kevyt ja suhteellisen mukava päässä. Kypärän sisäpuolella olevalla väännettävällä säätimellä sitä saadaan kiristettyä ja löysättyä käyttäjänsä päähän sopivammaksi, mikä parantaa kypärän istuvuutta sekä käyttömukavuutta.

Wittin erikoisemmat ominaisuudet liittyvät kuitenkin aivan muuhun, kuin kestävyyteen iskuja vastaan. Ensimmäisenä näistä mainittakoon kypärän takaosassa olevat valot ja niiden toiminta. Keskellä kypärän takaosaa oleva punainen LED-valo toimii takavalona, minkä ansiosta Wittin käyttäjä näkyy pimeässäkin niin autoilijoille, kuin muillekin tien päällä liikkuville. Tämän lisäksi takavalon molemmilla puolilla olevat LED-valot toimivat suuntavilkkuina, joita hallinnoidaan kypärän mukana tulevalla kaukosäätimellä.

Witt remote

Tämä kaukosäädin onkin toinen hieno ominaisuus Witt-kypärässä, ja siihen liittyvät monet muutkin kypärän hienoimmat älyominaisuudet suuntavilkkujen lisäksi. Tarkemmin sanottuna sillä voidaan hallinnoida kypärään Bluetoothilla yhdistettyä älypuhelinta. Esimerkiksi, älypuhelimen ollessa yhdistettynä kypärään, kaukosäätimellä voidaan vastata tuleviin puheluihin, hallinnoida soitettavaa musiikkia ja äänenvoimakkuutta sekä ottaa nopeasti kuvia älypuhelimen kameralla. Kaiken tämän ansiosta itse älypuhelimeen ei tarvitse koskea ajaessa, mikä tietenkin parantaa turvallisuutta ajeltaessa esimerkiksi pyörällä. Witt-kypärässä on myös kaukosäätimellä toimiva radiopuhelinominaisuus, jota emme kuitenkaan tällä kertaa päässeet testaamaan.

Eräs turvallisuuteen positiivisesti vaikuttava ominaisuus Witt-kypärässä, joka ansaitsee myös maininnan, on sen kyky aistia kaatumiset ja onnettomuudet reagoimalla äkillisiin nopeuden muutoksiin. Jos Wittin käyttäjä kaatuu esimerkiksi pyöräillessään, kypärä lähettää tästä automaattisesti tiedon etukäteen määritetylle hätäkontaktille, esimerkiksi vaikkapa käyttäjän anopille. Tällöin pahemman onnettomuuden sattuessa hätäkontaktiksi määritetty henkilö saa tietoonsa käyttäjän silloisen olinpaikan, ja apua voidaan hälyttää paikalle nopeammin. Mikäli kyseessä onkin tällöin pienempi pyllähdys, voidaan tämän hätäviestin lähettäminen perua 90:n sekunnin kuluessa kaatumisesta. Näin vältytään turhilta varoituksilta tilanteissa, joissa suurin vahinko on tapahtunut vain käyttäjän ylpeydelle.

Witt application
LIVALL Riding -sovelluksen avulla voidaan määrittää kypärän lisäksi muitakin saman valmistajan laitteita.

Itse kypärän yhdistäminen älypuhelimeen onnistuu vain älypuhelimeen ladattavan LIVALL Riding -sovelluksen kautta. Itse sovellus on kuitenkin melko yksiselitteinen, joten tämä ei vaikeuta kypärän käyttöönottokokemusta juuri ollenkaan. Toki monipuolisuutensa takia kyseinen sovellus voi tuntua hieman sekavalta, mutta samalla tämä monipuolisuus antaa käyttäjälleen myös vapautta käyttää kypäräänsä ja muita yhteensopivia laitteitaan monipuolisemmin. Sovelluksessa voidaan nimittäin kypärän määrittämisen lisäksi määrittää ryhmä, jonka kesken radiopuhelinominaisuus toimii, sekä seurata pyöräilylenkkien kestoa, pituutta ja muita ominaisuuksia. LIVALL Riding -sovellus toimii siis paitsi kyseisen valmistajan laitteiden määrittäjänä, myös eräänlaisena urheiluseurantasovelluksena ja jopa omana sosiaalisen median alustanaan.

Erinomainen lisäturva

Kypäränä Witt toimii melko lailla samoin, kuin monet muutkin pyöräilykypärät. Se suojaa käyttäjäänsä iskuilta, ja tuntuu mukavalta käyttää säädettävän kiristyspantansa sekä tuuletusaukkojensa ansiosta. Erona tavanomaisiin pyöräilykypäriin Witt tarjoaakin myös monenlaisia muita turvallisuutta parantavia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi kaatumisista ilmoittamisen hätäkontakteille sekä selkeiden suuntavilkkujen käyttömahdollisuuden. Myös kaukosäätimen myötä vähentyvä älypuhelimeen koskemisen tarve on omiaan tuomaan turvallisuutta pyöräretkille, sillä tämä antaa käyttäjälle paremman mahdollisuuden keskittyä ajamiseen.

Wittin suuntavilkut ja takavalo näkyvät selkeinä myös päivänvalossa.

Wittin kaukosäädin ja sen Bluetoothilla toimiva äänentoistojärjestelmä tuovat puolestaan entistä enemmän mukavuutta pyöräilyyn ja muuhun liikkumiseen. Kuulokkeista tuleva ääni on suhteellisen selkeää, muttei kuitenkaan peitä alleen ympäristön ääniä. Täten esimerkiksi lähestyvät autot eivät jää huomaamatta, vaikka pyöräillessä kuunneltaisiinkin musiikkia tai puhuttaisiin puhelimeen Wittin äänentoistoa hyödyntäen.

Witt on hyödyllinen ja käytännöllinen kypärä kenelle tahansa käyttäjälle, joka haluaa pyörälenkeilleen tai vaikkapa työmatkoilleen entistä enemmän turvallisuutta ja mukavuutta.

Tekniset tiedot:

  • Hinta: 159,95 euroa
  • Akunkesto: jopa 10 h
  • Latausaika: noin 2 h

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.