Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kommentti: Honorin tulevaisuus on iso asia Suomen älypuhelinmarkkinoille

Aiemmin kiinalaisyhtiö Huawein alainen Honor-brändi oli merkittävä tekijä Suomen markkinoilla ja oli välillä ainoa keskihintaisia huippumalleja tarjoava valmistaja. Nyt merkin tulevaisuudennäkymät muuttuvat, kun se irtautuu Huaweista uuteen omistukseen.

Moni on varmasti nähnyt lähipiiriensä Android-käyttäjillä aikanaan Honorin älypuhelimia. Viime vuosina malleja on näkynyt vähemmän, kun puhelimiin ei ole saanut Google Play -sovelluskauppaa Yhdysvaltojen Huaweille kohdistamien pakotteiden takia.

Vaikeassa tilanteessa pakotteiden takia oleva Huawei on nyt päätynyt myymään Honorin tuotemerkin kokonaan isolle ryhmälle uusia omistajia.

Alustavien tietojen mukaan kaupan mukana siirtyvät myös Honorin työntekijät. Tämä viittaisi siihen, että yhtiö jatkaa täysipainoisesti toimintaa itsenäisenä puhelinmerkkinä.

Honor on Suomen markkinoilla ollut merkittävä älypuhelinvalmistaja. Monet muut kiinalaisvalmistajat eivät ole toimittaneet pohjolaan puhelimia, joten Honor oli pitkään OnePlussan rinnalla ainoita keskihintaisten huippumallien tarjoajia.

Keväällä samaisen hintaluokan malleja ei oikein näkynyt, kun OnePlus siirsi 8-sarjalaisissaan fokuksen entistä enemmän kohti varsinaisia lippulaivapuhelimia. Lisäksi 5G-piirit olivat aluksi kalliita ja nostivat kaikkien puhelimien hintoja. Vasta nyt OnePlus 8T ja Samsung Galaxy S20 FE ovat parantaneet tilannetta.

Näiden lisäksi Xiaomi on laajentanut Suomen markkinoille, muttei ole vielä lyönyt läpi isosti.

Honorin paluu piristäisi Suomalaisia puhelinmarkkinoita ja toisi saataville uusia lippulaivoja haastavia edullisempia vaihtoehtoja.

Jos yhtiö voi edelleen hyödyntää Huawein huippuosaamista kameroissa ja saa täysvaltaisen Androidin Play-kauppaa myöden puhelimiinsa, on merkillä potentiaalia pärjätä.

Huawein omat ponnistukset App Gallery -sovelluskaupan kanssa ovat kunnioitettavia, mutta kuluttajien epävarmuuden palvelua kohtaan ymmärtää. Sana kirii äkkiä, jos puhelimeen ei saa helposti kaikkia haluamiaan perussovelluksia.

Siksi Honor tarvitsee vapautuksen Yhdysvaltojen pakotteista ja pääsyn Googlen palveluiden äärelle. Sen jälkeen yhtiö voi palata kilpailemaan Euroopan markkinoilla. Honor saavutti hyvän maineen ennen viime vuonna tapahtunutta vetäytymistä markkinoilta.

Lue myös:
Tässä lokakuun myydyimmät puhelimet Suomessa – Samsung nappasi kaikki kärkisijat ja 5G-älypuhelinten osuus kasvaa
Uusi OnePlus 8T -älypuhelin tänään saataville – hinnat 599 ja 699 euroa
Xiaomi toi Suomessa myyntiin 269 euron Poco X3 NFC -älypuhelinmallin – 6,67 tuuman ja 120 hertsin näyttö, 64 megapikselin pääkamera ja kookas akku

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista,Instagramista,Twitteristä ja YouTubesta