Samsung julkisti uudet 999 – 1 249 euron huippupuhelimensa – tällaisia ovat Galaxy Note10 ja Galaxy Note10+

Samsung on julkistanut uudet huippupuhelimensa Galaxy Note10:n ja Galaxy Note10+:n. Puhelimet tulevat saataville 23. elokuuta alkaen. Galaxy Note -sarjan huippupuhelin esitellään nyt ensi kertaa kahdessa koossa.

Suomessa 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 256 gigatavun tallennusmuistilla Galaxy Note10:n suositushinta on 999 euroa. Galaxy Note10+:n suositushinta 256 gigatavun tallennusmuistilla on 1 149 euroa ja 512 gigatavun tallennusmuistilla 1 249 euroa. Galaxy Note10+:n kummassakin versiossa on peräti 12 gigatavua RAM-käyttömuistia.

Galaxy Note10 sekä Galaxy Note10+ tulevat molemmat Suomessa saataville kahtena värivaihtoehtona, jotka ovat musta Aura Black sekä Aura Glow -erikoisväri joka näyttää erilaiselta valon osuessa siihen eri kulmista. Pinkki Aura Pink, valkoinen Aura White tai muutkaan värit eivät ainakaan toistaiseksi kuulu valikoimaan Suomessa.

Galaxy Note10+ esitellään myös 5G-versiona mutta sen saatavuudesta Suomessa ei ole vielä tietoa. Samsung ei ole vielä esitellyt 5G-puhelimiaan Suomen markkinoille.

Galaxy Note10 ja Galaxy Note10+ sisältävät muun muassa entistä pienemmät näytönreunukset, toiminnoiltaan jälleen monipuolisemman S Pen -kynän, lisää suorituskykyä (uusi Exynos 9825 -piiri, nopeampi UFS 3.0 -tallennusmuisti, Wi-Fi 6 -yhteystuki), hienoisia parannuksia kameroihin sekä tehokkaamman pikalatauksen.

Samsung Galaxy Note10:ssä on 6,3 tuuman ja Galaxy Note10+:ssa 6,8 tuuman näyttö. Kummassakin näyttöreunukset on kutistettu varsin minimaalisiksi.
Samsung Galaxy Note10:ssä on 6,3 tuuman ja Galaxy Note10+:ssa 6,8 tuuman näyttö. Kummassakin näyttöreunukset on kutistettu varsin minimaalisiksi.
Galaxy Note10 -puhelinten väreistä Suomessa tulevat myyntiin reunimmaisina kuvassa esiintyvät erikoisväri Aura Glow sekä musta Aura Black.
Galaxy Note10 -puhelinten väreistä Suomessa tulevat myyntiin reunimmaisina kuvassa esiintyvät erikoisväri Aura Glow sekä musta Aura Black.
Kuten kuvat kertovat, Galaxy Note10 -puhelinten Aura Glow -värivaihtoehto on varsin erikoinen. Puhelin näyttää eri valaistuksessa ja valon osuessa eri kulmista hyvin erilaiselta.
Kuten kuvat kertovat, Galaxy Note10 -puhelinten Aura Glow -värivaihtoehto on varsin erikoinen. Puhelin näyttää eri valaistuksessa ja valon osuessa eri kulmista hyvin erilaiselta.
Samsung Galaxy Note10+, Aura Glow ja Aura Black.
Samsung Galaxy Note10+, Aura Glow ja Aura Black.
Samsung Galaxy Note10, Aura Glow ja Aura Black.
Samsung Galaxy Note10, Aura Glow ja Aura Black.

Monia muutoksia designissa

Samsung on vienyt täysnäyttödesigniaan Galaxy Note10 -puhelimissa jälleen askeleen eteenpäin ja tehnyt samalla myös useampia mielenkiintoisia muutoksia.

Näyttöreunukset ovat aiempaa selvästi pienemmät, ja näyttöön upotettu etukamera sijaitsee nyt keskellä ylhäällä eikä oikeassa yläkulmassa kuten Galaxy S10 -puhelimissa. Samsungin mukaan tämä mahdollistaa aiempaa tasapainoisemman ja symmetrisemmän ulkoasun. Näyttö-runkosuhde yltää jopa 95 prosenttiin.

Galaxy Note -sarjassa nähdään nyt ensimmäistä kertaa kaksi mallia kerralla, kun tarjolla on kompaktimpi Galaxy Note10 sekä suurempi Galaxy Note10+. Verrattuna Galaxy Note9:ään, on Galaxy Note10+ käytännössä yhtä suuri (pituus +0,4 ja leveys +0,8 millimetriä), vaikka näytön koko onkin kasvanut 6,4 tuumasta 6,8 tuumaan.

Kädessä Galaxy Note10+ ei tuntunutkaan liian suurelta, vaan sen sijaan pienempi Galaxy Note10 tuntui jopa yllättävän kompaktilta. Luonnollisesti hintaluokka huomioiden molemmissa laatutuntuma ja viimeistely ovat täydellisyyttä hipovalla tasolla. Näytön kuvanlaatu on perinteisesti Samsungin huippupuhelimissa markkinoiden kärkeä, eivätkä Galaxy Note10 -puhelinten Dynamic AMOLED -näytöt tee tästä poikkeusta.

Kiitos pienten reunusten, sopii myös 6,8 tuuman näytöllä varustettu Galaxy Note10+ istuu varsin hyvin käteen.
Kiitos pienten reunusten, sopii myös 6,8 tuuman näytöllä varustettu Galaxy Note10+ varsin hyvin käteen.

Mielenkiintoinen muutos Galaxy Note10 -puhelimissa on oikean kyljen tyhjentäminen painikkeista. Vasemmalla kyljellä sijaitsee nyt äänenvoimakkuuden säätökytkimen lisäksi painike, johon on yhdistetty virta- ja Bixby-painikkeiden toiminnot. Painikkeen tuplapainalluksen ja pitkän painalluksen toiminnot ovat valittavissa asetuksista.

Vasemman kyljen painikkeen toimintoja voi muokata asetuksista.
Vasemman kyljen painikkeen toimintoja voi muokata asetuksista.

Vasemmalta kyljeltä löytyvä painike osuu puhelinta pidettäessä sopivasti sormen, vasemmassa kädessä peukalon tai oikeassa kädessä etu- tai keskisormen, alle ja vaikuttaa onnistuneelta ratkaisulta jokapäiväiseen käyttöön.

Lisäksi toisen kyljen painikkeettomuus on mahdollistanut Samsungin mukaan saumattomamman designin ja auttaa myös ohuuden tavoittelemisessa. Galaxy Note10 -puhelinten lasipintojen välissä kylkiä kiertävä alumiinirunko onkin erittäin kapea, ja sisältää erillisen levennyksen painikkeiden kohdalla. Paksuutta Galaxy Note10 -puhelimilla on vain 7,9 millimetriä.

Galaxy Note10 -puhelimissa on nyt painikkeita vain vasemmalla kyljellä.
Galaxy Note10 -puhelimissa on nyt painikkeita vain vasemmalla kyljellä.

Sormenjälkilukija sijaitsee edelleen näytön alla ja on pitkälti Galaxy S10 -puhelimia vastaava ultraäänipohjainen toteutus. Lukijan sijaintia on kuitenkin nostettu hieman ylemmäs. Muutoksen kerrottiin tapahtuneen kuluttajapalautteen perusteella.

Kenties eniten mielipiteitä Galaxy Note10:n ja Galaxy Note10+:n designissa herättää luopuminen erillisestä 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä. Samsung on puolustanut pitkään perinteistä liitäntää sen jälkeen, kun Apple luopui siitä jo syksyllä 2016 iPhone 7 -puhelimissaan. Tänä vuonna myös Samsung on kuitenkin päättänyt ajan olevan kypsä erillisestä kuulokeliitännästä luopumiselle.

Samsungilta kuulokeliitännästä luopumista perustellaan tutuin sanankääntein. Trendi kulkee kohti langattomuutta ja langattomien kuulokkeiden käyttö on kasvanut. Myyntipakkauksessa mukana toimitetaan puhelimen kanssa yhteensopivat USB-C-liitännälliset kuulokkeet. Kuulokeliitännän jättäminen pois antaa myös lisätilaa suuremmalle akulle, jota asiakkaat arvostavat enemmän.

Kuulokeliitännän lisäksi Samsung on luopunut myös huippupuhelintensa pitkän linjan erikoisuudesta sykemittarianturista samalla, kun kamerat ovat Galaxy Note 10 -puhelimissa sijoitettu takana keskiosan sijaan yläkulmaan.

Galaxy Note10 -puhelinten pohjassa ei ole enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Pohjasta löytyvät aukot mikrofonille ja kaiuttimelle, USB-C-liitäntä sekä S Pen -kynän paikka.
Galaxy Note10 -puhelinten pohjassa ei ole enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Pohjasta löytyvät aukot mikrofonille ja kaiuttimelle, USB-C-liitäntä sekä S Pen -kynän paikka.

Jälleen monipuolisempi S Pen -kynä

Galaxy Note -sarjan tunnusmerkki eli S Pen -kynä sen sijaan on mukana myös Galaxy Note10 -puhelimissa – ja sitä on myös jälleen kehitetty toiminnoiltaan eteenpäin.

S Pen -kynä on edelleen Galaxy Note -puhelinten erikoisuus.
S Pen -kynä on edelleen Galaxy Note -puhelinten erikoisuus.

Tällä kertaa merkittävimmät uudistukset ovat Air Actions -eleet, joilla Galaxy Note10 -puhelimia voidaan ohjata S Pen -kynää heiluttamalla.

Jo viime vuonna Galaxy Note9:n yhteydessä S Pen sai Bluetooth-yhteyden kautta toimivia kauko-ohjaintoimintoja, jotka mahdollistivat esimerkiksi kameran laukaisun tai esityksen selaamisen kauko-ohjauksella.

Nyt S Penin kiihtyvyys- ja gyroskooppiantureihin perustuen mukaan on lisätty myös eletoimintoja, joilla voi esimerkiksi ohjata kamerasovellusta. Pitämällä kynän painiketta pohjassa ja heilauttamalla ylös, alas tai sivuille voidaan esimerkiksi liikkua kamerasovelluksessa eri kuvaustiloihin. Lisäksi pyörittämällä kynää ilmassa onnistuu myös zoomin käyttö. Kameran lisäksi uudetkin eletoiminnot toimivat gallerian sekä mediatoiston, kuten musiikki- ja videotoiston, yhteydessä.

On hyvä kysymys, kuinka hyödyllisiä erityisesti nyt lisätyt eleohjaustoiminnot todellisuudessa ovat. On vaikea keksiä todellista syytä, miksi heiluttaa kynää puhelimen edessä näytön koskettamisen sijaan. Jo viime vuodelta tutuissa kauko-ohjaintoiminnoissa on huomattavasti enemmän järkeä.

Oli miten oli, Samsung avaa S Pen -kynän uusien eletoimintojen hyödyntämisen mahdolliseksi jälleen myös kolmansien osapuolten sovelluksille.

Lisäksi S Pen -kynän osalta keskeisimpiä muistiinpanotoimintoja on edelleen kehitetty. Tekstin nipistäminen tarjoaa nyt helpon tien muokkausmahdollisuuksiin, minkä lisäksi käsinkirjoituksen voi helposti muuntaa tekstimuotoon ja viedä Word-asiakirjaan, PDF-tiedostoon, tekstiksi tai kuvaksi.

Lisää suorituskykyä

Viime vuosina syksyisin esitelty Galaxy Note -sarjan huippupuhelin on perinteisesti ollut varustettu samalla järjestelmäpiirillä kuin kevään Galaxy S -sarjalaiset. Tällä kertaa Galaxy Note10:ssä on kuitenkin hienoisesti parannettu Exynos 9825 -järjestelmäpiiri. Kevään Exynos 9820:stä merkittävin muutos on valmistusprosessin vaihtuminen 8 nanometristä 7 nanometrin EUV-prosessiin, mikä auttaa lämmöntuotannon ja virrankulutuksen vähentämisessä. Erot suorituskyvyssä Exynos 9820:n ja Exynos 9825:n välillä ovat kuitenkin ilmeisesti varsin vähäisiä. Molemmat kuuluvat kuitenkin suorituskyvyltään terävimpään kärkijoukkoon.

Samsung Exynos 9825.
Samsung Exynos 9825.

Verrattuna edeltävään Galaxy Note9:ään Samsung lupaa Galaxy Note10 -puhelimissa jopa 33 prosentin parannusta peruslaskennassa ja 42 prosentin parannusta grafiikkkasuorituskyvyssä.

Jäähdytysjärjestelmään on panostettu, ja Samsungin mukaan Galaxy Note10 -puhelimet on varustettu maailman ohuimmalla höyrykammiolla. Jäähdytysjärjestelmässä neste höyrystyy ja kuljettaa lämpöä pois kuumimmalta alueelta järjestelmäpiirin ympäriltä.

Pelaamista silmällä pitäen Galaxy Note10 -puhelimet sisältävät tekoälyä hyödyntävän Game Booster -toiminnon. Lisäksi Samsung esittelee puhelinten yhteydessä uuden PlayGalaxy Link -pelipalvelun.

Oman osansa parantuneeseen suorituskykyyn tuo siirtyminen uuteen nopeampaan UFS 3.0 -tallennusmuistityyppiin, joka Suomen markkinoiden älypuhelimissa on ollut käytössä vasta OnePlus 7 -sarjan puhelimissa. Vikkelämmän tallennusmuistin pitäisi nopeuttaa erityisesti sovellusten käynnistymistä sekä esimerkiksi suurten tiedostojen käsittelyä.

Yhteyksien osalta Galaxy Note10 -puhelinten kohokohta on tuki uudelle nopeammalle Wi-Fi 6 -yhteydelle (802.11ax). Wi-Fi-yhteydellä tiedonsiirto onnistuu jopa 1,2 gigabitin sekuntinopeudella. Galaxy Note10 -puhelimet tukevat myös nopeaa jopa 2 gigabittiin sekunnissa yltävää 4G LTE -verkkoyhteyttä.

Galaxy Note10 -puhelimilla Samsung vastaa kilpailijoille myös pikalatauksen tehokkuudessa Galaxy Note10+:n tukiessa nyt jopa 45 watin pikalatausta. Aiemmin huippupuhelimissaan Samsung oli edennyt varsin konservatiivisesti ja tarjonnut tukea vain 15 watin pikalataukselle mutta nyt myös pienempi Galaxy Note10 sisältää tuen 25 watin pikalataukselle.

Kummankin puhelimen mukana toimitetaan 25 watin laturi, joten tehokkaampaa 45 watin latausta kaipaavat joutuvat valitettavasti ostamaan sitä tukevan laturin erikseen. Samsungin mukaan tehokkaamman 45 watin laturin hinta Suomessa on 49 euroa.

45 watin laturilla lataaminen ei Samsungin antamien tietojen mukaan kuitenkaan ole edes niin paljon nopeampaa kuin wattimäärät antaisivat ymmärtää: jo 25 watin mukana tulevalla laturilla Galaxy Note10 latautuu tyhjästä täyteen 88 minuutissa ja Galaxy Note10+ 65 minuutissa. 45 watin laturilla täyden latauksen pitäisi nopeutua vain alle 10 prosentilla, noin 7-8 minuutilla. 30 minuutissa 25 watin laturilla Galaxy Note10 latautuu tyhjästä 50 prosentin ja Galaxy Note10+ 65 prosentin varaukseen, eli latausnopeuksia voidaan pitää jo sillä varsin hyvinä.

Sekä Galaxy Note10 että Galaxy Note10+ tukevat myös langatonta latausta sekä virranjakoa PowerShare-toiminnolla muille laitteille, kuten Galaxy Buds -kuulokekotelolle, Samsungin älykelloille sekä Qi-latausta tukeville älypuhelimille. Akku on Galaxy Note10:ssä 3 500 ja Galaxy Note10+:ssa 4 300 milliampeerituntia.

Samsungin DeX-työpöytätilaa on kehitetty jälleen eteenpäin, ja Galaxy Note10 -puhelimilla sen käyttö onnistuu USB-kaapelilla liittämällä myös Windows 7, Windows 10 ja Mac-tietokoneiden kanssa. Tämä voi olla hyödyllistä, jos halutaan pikaisesti käyttää puhelimessa olevia tietoja tietokoneen, kuten läppärinkin, suuremmalla ruudulla.

Mitä ohjelmistoon tulee, jatkavat Galaxy Note10 -puhelimet Samsungin jo tutulla One UI -käyttöliittymällä. Uutuutena mukana tulee Microsoftin Oma Puhelin -sovellus, joka mahdollistaa yhteistoiminnan Windows 10 -tietokoneiden kanssa esimerkiksi ilmoitusten esittämisen, viestien ja puhelujen osalta.

Päivitetyssä ohjelmistossa Samsung tuo myös helposti saataville näytön sisällön tallentamisen videoksi kuin myös lisää näyttökuviin uuden mahdollisuuden tallentaa samalla oma reaktio etukameralla.

Kameroissa vain niukkoja parannuksia kevään Galaxy S10 -malleista

Galaxy Note9:ään verrattuna Galaxy Note 10 -puhelimet tuovat mukaan lisänä ultralaajakulmakameran, joka tuli jo tutuksi kevään Galaxy S10 -puhelimista.

Optisella kuvanvakaimella varustettu pääkamera on edelleen tarkkuudeltaan 12 megapikseliä ja aukon kooltaan vaihtuva f/1,5/2,4. Lisäksi sekä Galaxy Note10:ssä että Galaxy Note10+:ssä on 2x optisen zoomin tarjoava 12 megapikselin telekamera optisella kuvanvakaimella sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera 123 asteen näkymällä.

Telekameran aukon kokoa Samsung on kasvattanut nyt f/2,4-arvosta kokoon f/2,1, minkä pitäisi parantaa zoom-kuvien laatua hämärässä.

Galaxy Note10:ssä on kolme takakameraa, Galaxy Note10+:ssa lisäksi neljäntenä 3D ToF -kamera kuvausvalon alapuolella.
Galaxy Note10:ssä on kolme takakameraa, Galaxy Note10+:ssa lisäksi neljäntenä 3D ToF -kamera kuvausvalon alapuolella.

Keväällä esitellyn Galaxy S10 5G:n tavoin neljäntenä lisäkamerana Galaxy Note10+:ssa on 3D ToF -syvyyskamera, joka mittaa laserin avulla etäisyyksiä tavallista kameraa paremmin. Syvyyskamera auttaa muun muassa muotokuvatilan toiminnassa sekä tuo tuen 3D Scanner -sovelluksella, jolla voi luoda 3D-malleja.

Kamerakokonaisuuden säilyttyä pitkälti jo kevään Galaxy S10 -puhelimista tuttuna on Samsung panostanut kuitenkin uudistuksiin kameraohjelmistossa. Uutta on tuki taustan sumentavalle boke-efektille myös videokuvauksessa. Pikaisessa kokeilussa uusi toiminto vaikutti toimivan yksinkertaisissa kuvaustilanteissa, yhdellä etualan kohteella, varsin hyvin.

Videoita kuvatessa kuvan lähentämisen ohella zoom toimii Galaxy Note10 -puhelimissa myös ääneen: puhelin vahvistaa ääniä zoomin kohteesta, mikä voi olla hyödyllistä esimerkiksi meluisissa ympäristöissä tai muissa tilanteissa, joissa halutaan tallentaa ääntä tietystä suunnasta.

Lisäksi videokuvauksen supervakautusta on parannettu Galaxy Note10 -puhelimissa entisestään ja mukaan on tuotu kehittyneempi videomuokkain.

Entisestään parannettu yökuvaustila on nyt käytettävissä myös Galaxy Note10 -puhelinten 10 megapikselin automaattitarkenteisella etukameralla.

Lisättyä todellisuutta Samsung ei myöskään ole unohtanut. Uutena toimintona mukaan tulee AR Doodle, joka mahdollistaa tekstin tai piirrosten kiinnittämisen kohteisiin niin, että ne pysyvät kuvattaessa kiinnitettyinä sijoilleen.

Galaxy Note10+:n erot Galaxy Note10:stä

 • Suurempi koko: mitat 162,3 x 77,2 x 7,9 vs. 151 x 71,8 x 7,9 millimetriä ja paino 196 vs. 168 grammaa
 • Suurempi ja tarkempi näyttö: koko 6,8 vs. 6,3 tuumaa ja tarkkuus 3040×1440 vs. 2280×1080 pikseliä, pikselitiheys 498 vs. 401 pikseliä tuumaa kohti
 • Lisänä neljäntenä takakamerana 3D ToF -syvyyskamera
 • Enemmän RAM-käyttömuistia, 12 vs. 8 gigatavua
 • Saatavilla 256 gigatavun lisäksi myös 512 gigatavun tallennusmuistilla
 • Lisänä microSD-muistikorttipaikka
 • Suurempi akku, 4 300 vs. 3 500 milliampeerituntia
 • Tuki tehokkaammalle pikalaturille, 45 vs. 25 wattia
 • Tuki tehokkaammalle langattomalle lataukselle, 15 vs. 12 wattia
Galaxy Note10 ja Galaxy Note10+ -puhelimia eri väreissä. Pinkki ja valkoinen eivät kuulu ainakaan aluksi värivalikoimaan Suomessa.
Galaxy Note10 ja Galaxy Note10+ -puhelimia eri väreissä. Pinkki ja valkoinen eivät kuulu ainakaan aluksi värivalikoimaan Suomessa.

Galaxy Note10:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,3 tuuman Infinity-O Dynamic AMOLED HDR10+ -näyttö 19:9-kuvasuhteella ja 2280×1080 pikselillä (401 pikseliä tuumaa kohti), kamerareikä keskellä näytön yläreunaa, Gorilla Glass 6 -lasi
 • Ultraäänisormenlukija näytön alla
 • S Pen -kynä uusilla Air Actions -eleillä
 • Kolme takakameraa
  • 12 megapikselin pääkamera 77 asteen kulmalla dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella, vaihtuvalla f/1,5//2,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera 123 asteen kulmalla ja f/2,2-aukolla
  • 12 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera 45 asteen kulmalla, f/2,1-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 4K 60 fps / HDR10+ -videokuvaus
 • 10 megapikselin etukamera 80 asteen kulmalla, dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella ja f/2,2-aukolla, 4K 30 fps / HDR10+ -videokuvaus
 • AKG-stereokaiuttimet Dolby Atmos -tilaäänituella
 • 7 nanometrin kahdeksanytiminen Samsung Exynos 9825 -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 256 gigatavua sisäistä tallennusmuisia (UFS 3.0), ei muistikorttipaikkaa
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 20, 2,0 Gbit/s / 150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 6 (802.11a/b/g/n/ac/ax, 1,2 Gbit/s) / Bluetooth 5.0 / ANT+ / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin / Hall-anturi
 • USB-C-liitäntä, ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää
 • 3 500 milliampeeritunnin akku
 • Tuki 25 watin pikalataukselle, myyntipakkauksessa 25 watin laturi
 • 12 watin langaton lataus ja PowerShare-virranjako
 • Pöly- ja vesitiivis (IP68)
 • Android 9 Pie + Samsung One UI
 • Mitat 151 x 71,8 x 7,9 millimetriä
 • Paino 168 grammaa

Galaxy Note10+:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,8 tuuman Infinity-O Dynamic AMOLED -näyttö 19:9-kuvasuhteella ja 3040×1440 pikselillä (498 pikseliä tuumaa kohti), kamerareikä keskellä näytön yläreunaa, Gorilla Glass 6 -lasi
 • Ultraäänisormenlukija näytön alla
 • S Pen -kynä uusilla Air Actions -eleillä
 • Neljä takakameraa
  • 12 megapikselin pääkamera 77 asteen kulmalla dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella, vaihtuvalla f/1,5//2,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera 123 asteen kulmalla ja f/2,2-aukolla
  • 12 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera 45 asteen kulmalla, f/2,1-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 3D ToF -syvyyskamera
  • 4K 60 fps / HDR10+ -videokuvaus
 • 10 megapikselin etukamera 80 asteen kulmalla, dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella ja f/2,2-aukolla, 4K 30 fps / HDR10+ -videokuvaus
 • AKG-stereokaiuttimet Dolby Atmos -tilaäänituella
 • 7 nanometrin kahdeksanytiminen Samsung Exynos 9825 -järjestelmäpiiri
 • 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennusmuisia (UFS 3.0) ja microSD-muistikorttipaikka (tuki 1 teratavuun asti)
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa (toinen jaettu muistikorttipaikan kanssa)
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 6 (802.11a/b/g/n/ac/ax, 1,2 Gbit/s) / Bluetooth 5.0 / ANT+ / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin / Hall-anturi
 • USB-C-liitäntä, ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää
 • 4 300 milliampeeritunnin akku
 • Tuki 45 watin pikalataukselle, myyntipakkauksessa 25 watin laturi
 • 15 watin langaton lataus ja PowerShare-virranjako
 • Pöly- ja vesitiivis (IP68)
 • Android 9 Pie + Samsung One UI
 • Mitat 162,3 x 77,2 x 7,9 millimetriä
 • Paino 196 grammaa

Päivitetty 10. elokuuta: Korjattu materiaalitieto.