Honor julkisti Magic6 Ultimate Editionin ja Porsche Design Magic6 RSR:n Kiinassa - huippupuhelimeen erilaista tyyliä ja muutamia parannuksia

Kaksi uutta Magic6-sarjan huippupuhelinta julkistettiin.

Honor on julkistanut Kiinassa uuden Magic6 Ultimate Editionin huippupuhelinsarjansa kärkimalliksi. Lisäksi siihen perustuen esiteltiin myös Porsche Design Magic6 RSR -erikoisversio, joka on Honorin toinen yhteistyömalli Porsche Designin kanssa taittuvanäyttöisen Magic V2 RSR:n jatkoksi.

Magic6 Ultimate Edition on sisarmalli Suomessakin jo 11. maaliskuuta myyntiin tulleelle Magic6 Prolle vielä hieman paremmilla ominaisuuksilla.

Magic6 Ultimate Editionin osalta toistaiseksi Kiinaa laajemmasta julkaisusta ei ole tietoa. Sen sijaan Magic6 RSR:n kerrottiin jo tulevan myyntiin Kiinan ulkopuolellakin vuoden 2024 toisen neljänneksen eli huhti-kesäkuun aikana.

Magic6 Ultimate Edition ja Porsche Design Magic6 RSR jakavat useimmat ominaisuudet Magic6 Pron ominaisuuksia. Eroja löytyy kuitenkin designista ja kamerakokoonpanosta, sekä lisäksi Magic6 RSR:ssä myös näytöstä.

Honor Magic6 Ultimate Edition.
Honor Magic6 Ultimate Edition.

Magic6 Ultimate Editionin takakamera-alue eroaa Magic6 Pron enemmän ympyrämäisestä kamerakohoumasta pyöristetyn neliömäisellä muodollaan. Kohoumasta lähtevät vastakkaisista kulmista pokkaukset ylös- ja alaspäin. Värivaihtoehtoja Ultimate Editionista ovat musta ja violetti, joista molemmissa on vegaani- eli tekonahkapinta. Näyttöä suojaa Magic6 Pron tavoin nanokristallikiteitä sisältävä lasi, joka on Honorin mukaan peräti kymmenkertaisesti tavanomaista lasia kestävämpää pudotuksia ja naarmuuntumista vastaan.

Porsche Design Magic6 RSR:ssä on erilainen muotoilu, joka Honorin mukaan on saanut inspiraationsa Porsche Taycanin keulasta. Takakamerakohouma on kuusikulmainen ja takapinta on lasia, joka näyttölasin tavoin sisältää nanokristallikiteitä ja on näin samalla tavoin kymmenkertaisesti tavallista kestävämpää pudotusten osalta.

Värivaihtoehtoja Magic6 RSR:stä ovat harmaa Agate Grey sekä ruskeanpunainen Frozen Berry.

Porsche Design Honor Magic6 RSR, Agate Grey.
Porsche Design Honor Magic6 RSR, Agate Grey.
Porsche Design Honor Magic6 RSR, Frozen Berry.
Porsche Design Honor Magic6 RSR, Frozen Berry.

Magic6 Pron tavoin myös Magic6 Ultimate Editionin ja Magic6 RSR:n pääkamera tarjoaa 50 megapikselin tarkkuuden 1/1,3″ kennolla, vaihtuvalla f/1,4-2,0-aukolla sekä optisella kuvanvakaimella. Käytännössä on kuitenkin Honorin mukaan alan ensimmäisenä LOFIC-kamerakenno H9800 (OmniVision OV50K), joka mahdollistaa entistä jopa kuusinkertaisesti laajemman dynaamisen alueen (15EV) mahdollistaen kirkkaiden valokohtien ja tummien varjokohtien entistä paremman tallentamisen.

Toisena erikoisuutena takakamerakokoonpanossa on 1 200 pisteen LiDAR-lasertarkennus, joka mahdollistaa entistä yksityiskohtaisemman tarkennuksen.

Honor Magic6 Ultimate Edition mustana.
Honor Magic6 Ultimate Edition mustana.
Honor Magic6 Ultimate Edition violettina.
Honor Magic6 Ultimate Edition violettina.

Ultralaajakulma- ja telekamerat vastaavat Magic6 Prota: 50 megapikselin ultralaajakulmakamerassa on 122 asteen kuvakulma, f/2,0-aukko ja makrokuvaus 2,5 senttimetrin etäisyydeltä, kun taas 1/1,49″ kennon ja 2,5x optisen zoomin telekameran tarkkuus on peräti 180 megapikseliä ja aukon koko f/2,6. Telekamera on varustettu optisella kuvanvakaimella.

AMOLED-näyttö Magic6 Ultimate Editionissa on samanlainen Magic6 Pron kanssa: koko 6,8 tuumaa 19,69:9-kuvasuhteella, tarkkuus 2800×1280 pikseliä, 1,07 miljardin sävyn väritoisto, 1-120 hertsin joustavasti mukautuva virkistystaajuus LTPO-teknologialla, 1 600 nitin tyypillinen kirkkaus sekä 5 000 nitin huippukirkkaus sekä 4 320 hertsin PWM-kirkkaudensäätö.

Porsche Design Honor Magic6 RSR:ssä on erikoisuutena kaksikerroksinen OLED-näyttö.
Porsche Design Honor Magic6 RSR:ssä on erikoisuutena kaksikerroksinen OLED-näyttö.

Porsche Design Magic6 RSR:ssä erikoisuutena on uusi BOE K2 -näyttöpaneeli, joka on kaksikerroksinen ensi kertaa älypuhelimissa. Honorin mukaan näytön elinikä on jopa 600 prosenttia pidempi, minkä lisäksi näyttö on myös 40 prosenttia energiatehokkaampi tavanomaisiin OLED-näyttöihin verrattuna ja sen pitäisi olla myös vähemmän altis kuvan kiinnipalamiselle. Tyypillinen kirkkaus näytössä yltää hieman korkeammalle 1 800 nitiin huippukirkkauden ollessa yhä 5 000 nitiä.

Muut ominaisuudet ovat tuttuja jo Magic6 Prosta: Qualcommin huippuluokan Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri, 50 megapikselin ja 90 asteen kuvakulman etukamera f/2,0-aukolla sekä 3D-syvyyskamera, stereokaiuttimet DTS: X Ultra -tuella, 5 600 milliampeeritunnin akku tuella 80 watin pikalatauksella ja 66 watin langattomalle pikalataukselle sekä USB-C-liitäntä USB 3.2 Gen 1 -tiedonsiirtonopeudella.

Sekä Magic6 Ultimate Editionin että Magic6 RSR:n mitat ovat 162,5 x 75,8 x 8,9 millimetriä. Painoa Ultimate Editionilla on 227 grammaa ja RSR:llä 237 grammaa.

Kiinassa Magic6 Ultimate Editionin hinnat ovat 6 999 juania eli noin 893 euroa (16+512 Gt) sekä 7 699 juania eli noin 982 euroa (16 Gt + 1 Tt) ja Porsche Design Magic6 RSR:n 9 999 juania eli noin 1 276 euroa (24 Gt + 1 Tt).