Tässä on Honorin ja Porsche Designin yhteistyön ensimmäinen tulos: taittuvanäyttöinen Magic V2 RSR -älypuhelin julki

Porsche Design -erikoisversio eroaa viimeistelyllään.

Honor on julkistanut kahden uuden Kiinan markkinoille toistaiseksi Magic6-huippupuhelimensa, Magic6:n ja Magic6 Pron, ohella Porsche Design -erikoisversion taittuvanäyttöisestä Magic V2 -älypuhelimestaan.

Honor kertoi jo joulukuun 2023 puolivälissä aloittavansa yhteistyön Porsche Designin kanssa. Aiemmin älypuhelimissa Porsche Design tuli tunnetuksi Huawein kumppanina, mutta tuo yhteistyö tuli päätökseensä syksyllä 2023.

Porsche Design on design-studio, jonka F.A. Porsche perusti vuonna 1972. Omina tuotteinaan Porsche Design tarjoaa muun muassa aurinkolaseja, kyniä ja kelloja, minkä lisäksi se tekee yhteistyötä lukuisten brändien kanssa. Nykyisin Porsche Design kuuluu autoalan Porsche-omistusyhtiölle.

Porsche Designin ja Honorin ensimmäinen yhteistyössä syntynyt tuote on Porsche Design Honor Magic V2 RSR. Nimen RSR lyhenne on viittaus sanoihin RennSport Rennwagen ja Porschen RSR-kilpa-autoihin.

Alun perin taittuvanäyttöisen Magic V2:n Honor julkisti Kiinassa jo heinäkuussa 2023 ja kansainvälisen ensiesittelynsä se sai IFA-messuilla syyskuun 2023 alussa.

Porsche Design -erikoisversio Magic V2:sta eroaa ulkoiselta viimeistelyltään.

Porsche Design Honor Magic V2 RSR.
Porsche Design Honor Magic V2 RSR.

Takapinnassa Honor kuvailee Magic V2 RSR:n keskileikkauksen ja kamerakohouman viimeistelyn muistuttavan Porschen muotoilua. Lisäksi takana nähdään sekä Honorin että Porsche Designin logot. Magic V2 RSR:n ainoa harmaa värivaihtoehto kantaa nimeä Agate Grey.

Ominaisuuksiltaan Magic V2 RSR vastaa perusversiota. Sisäpuolelta auki taittuu 7,92 tuuman AMOLED-näyttö 9,78:9-kuvasuhteella ja 2344×2156 pikselillä. Kannessa on 6,43 tuuman AMOLED-näyttö, joka vastaa 20:9-kuvasuhteeltaan ja 2376×1080 pikselin tarkkuudeltaan tavanomaisia älypuhelimia. Taittuvan sisänäytön kirkkaus yltää huipussaan 1 600 nitiin ja ulkoisen kansinäytön jopa 2 500 nitiin. Molemmissa on joustavasti alaspäin mukautuva 120 hertsin virkistystaajuus.

Magic V2 RSR sisältää perusversion tavoin 7,92 tuuman taittuvan sisänäytön ja 6,43 tuuman kansinäytön.
Magic V2 RSR sisältää perusversion tavoin 7,92 tuuman taittuvan sisänäytön ja 6,43 tuuman kansinäytön.

Myös Porsche Design Honor Magic V2 RSR:n kansinäytön lasi sisältää Honor Anti-scratch NanoCrystal Shield -pinnoitteen, joka parantaa merkittävästi lasin kestävyyttä pudotuksia ja naarmuuntumista vastaan. Honorin mukaan sen erikoispinnoitettu lasi on 10-kertaisesti kestävämpää naarmuja vastaan kuin ilman pinnoitetta sekä jopa 10-kertaisesti pudotuskestävämpi verrattuna samanpainoiseen tavalliseen lasiin.

Magic V2 -perusversion tavoin Magic V2 RSR:n paksuus on suljettuna vain 9,9 millimetriä, joten taittuvanäyttöinen puhelin ei ole paljoa tavanomaisia älypuhelimia paksumpi. Avattuna paksuus on vain 4,7 millimetriä. Painoa Magic V2 RSR:llä on 234 grammaa. Sanararakenteessa on käytetty titaania.

Järjestelmäpiirinä myös Magic V2 RSR:ssä on Qualcommin vuoden 2023 huippupiiri Snapdragon 8 Gen 2.

Magic V2 RSR:ssä RAM-käyttömuistia on aina 16 gigatavua ja tallennusmuistia 1 teratavu.

Magic V2 RSR:ssä on omalla tavallaan muotoiltu kamerakohouma.
Magic V2 RSR:ssä on omalla tavallaan muotoiltu kamerakohouma.

Takana on kolme kameraa. 50 megapikselin pääkamerassa on f/1,9-aukko ja optinen kuvanvakain, kun taas 50 megapikselin ultralaajakulmakamera on varustettu f/2,0-aukolla. Kolmikon täydentää 20 megapikselin 2,5x optisen zoomin telekamera f/2,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella. Sekä sisä- että ulkopuolelta löytyy lisäksi 16 megapikselin etukamera.

Magic V2 RSR on varustettu 5 000 milliampeeritunnin pii-hiiliakulla, joka tukee 66 watin pikalatausta.

Kiinassa Porsche Design Honor Magic V2 RSR:n hinnaksi on kerrottu 15 999 juania eli noin 2 039 euroa.