Uusi sovellus lataa sähköauton, kun sähkö on halvinta

Nordic Green Energy tarjoaa asiakkailleen pörssisähkön hintoja seuraavaa latausta. Järjestelmä pyörii kännykkäsovelluksella.

Viime talven rajutkin vaihtelut sähkön hinnoissa ovat tuoneet kuluttajille uusia tapoja hallinnoida laskujaan. Yhtenä vaihtoehtona on Nordic Green Energyn asiakkailleen tarjoama sovellus, joka ajoittaa sähköauton latauksen sähkön hinnan perusteella.

-Sähkömarkkinat ovat ennennäkemättömässä murroksessa. Huomasimme, että asiakkaillemme on yhä suurempi tarve seurata omaa kulutustaan. Pörssisähkön hinta voi vaihdella Suomessa todella paljon. Aamulla hinta on puoli senttiä kilowattitunnilta, kun iltapäivällä sama sähkö maksaa 7 senttiä kilowattitunnilta. Saa paljon hyötyä, jos ohjaa kulutuksen halvemmille tunneille, kertoo Kenneth Kastrén, Nordic Green Energyn toimitusjohtaja.

Nordic Green Energy tarjoama palvelu perustuu sovellukseen. Asiakas ajaa sähköauton kotona latauspaikkaan ja määrittää sovelluksella, milloin auton tulee olla ladattu. Sovellus seuraa määrittelee halvimmat tunnit pörssisähkön perusteella ja lataa autoa niiden perusteella. Sovellus toimii jo valtaosan automerkeistä kanssa.

Älylataus on syyskuuhun asti ilmainen, jonka jälkeen käyttö maksaa 3,49 kuussa. Sama käyttäjä voi liittää useamman kiinteistön sopimukseen ja hyödyntää näin älykästä latausta myös vaikka mökillä.

Sovellus seuraa myös mm kulutusta

Älylatauksen lisäksi, sovellus tarjoaa Nordic Green Energyn asiakkaille mahdollisuudet myös sähkönkulutuksen tarkkailemiseen ja säästämiseen, kuten sähkönkulutuksen seuranta, sähköntuotanto aurinkopaneeleista, spot-hinta, sähkön hinta kuluttajalle ja arvio lähiajan kustannuksista sekä asiakkaan omat laskut.

Nainen selaa matkapuhelinta
Sovellus kertoo kuluttajalle tietoja, joiden avulla sähkön käyttöä voi hallinnoida

Nordic Green Energy haluaa auttaa asiakkaitaan säästämään luontoa ja lompakkoa. Selkeinä vinkkeinä Kastrén neuvoo huoneen lämpötilan laskemista asteella. Jos käytössä on sähköauto, kannattaa ohjata lataus halvimmille tunneille.

-Tulevaisuudessa tuomme lisää palveluita, joilla autamme asiakkaitamme säästämään sähköä nimenomaan teknologian avulla. Optimoinnin avulla voidaan saada aikaiseksi merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa, joka näkyy suorana säästönä rahassa, Kastrén sanoo.

Lue myös
REDGO avustaa vuosittain yli 100.000 tien päällä
Koeajo: Vauhtikaksikko tekee Teknavi-historiaa, täyssähköpickup Maxus

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.