Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Autokauppa sen kertoo, Ruotsissa pesii vanha raha

Jos joku merkki pitäisi mainita aristokraattien ykkösautoksi, Rolls-Royce olisi aika kovilla. Nyt perinteikäs brittimerkki avaa ensimmäisen liikkeensä Pohjoismaihin – ja tietenkin Tukholmaan.

Aivan jokapäiväistä herkkua ei uuden Rolls-Royce-myymälän avaaminen ole. Elokuun lopulla Tukholmaan avattava liike tuo RR:n edustuksen nyt lähes 50:een maahan. Samalla Rolls-Royce ottaa tukevan jalansijan kivitaloja Ruotsissa perineistä asiakkaista.

Ylellisimmät brändit porskuttavat maailmalla hyvin, uutta rahaa on tarjolla sen verran runsaasti nopeasti rikastuvilla vahvoilla talousalueilla etenkin Aasiassa. Rolls-Roycen myynti on kasvanut tasaisesti uudella vuosituhannella ja viime vuosi oli merkin paras sen 112-vuotisen historian aikana. Viime vuonna RR myi yhteensä 3 785 autoa.

Ja vaikka Euroopalla ei sinänsä mene kovin hyvin, luksusmarkkinat ovat kasvaneet merkittävästi myös Pohjoismaissa viimeisen 10 vuoden aikana. Bentleyllä on jo edustusta täällä, ja se oli varmasti ainakin yksi niistä syistä, miksi myös RR haluaa astua nyt entistä vahvemmin pohjoiseen Euroopaan.

Rolls-Roycea edustaa Tukholmassa Callisma Yhtymä, jolla on kokemusta perinteikkäiden brändien myymisestä sekä luksusautojen että -jahtien osalta. Callisman porfolioon kuuluvat mm. Aston Martin, Bentley, Cadillac, Corvette, Riva ja Pershing. Uusi ja vain Rolls-Royceen keskittyvä liike avataan aivan ydinkeskustaan Stureplanin aukion viereen.

On myös hyvin todennäköistä, ettei Tukholman liike jää ainoaksi Pohjoismaissa – ja myös Baltia kiinnostanee BMW:n omistukseen kuuluvaa Rolls-Roycea.

Lue myös: Kuvaspesiaali ja tarina: Auto, jonka jalkatilaan tekisi mieli mennä alasti nukkumaan