Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Audin kauan odotettu uutuus saa mallistoonsa heti myös tehoversiot

Uusi Audi A4 on ensimmäistä kertaa esillä parhaillaan käynnissä olevassa Frankfurtin autonäyttelyssä. Perusmalliston lisäksi tarjontaa kuuluu alusta lähtien tehokkaammat S-versiot.

Uudet S4 ja S4 Avant ovat tärkeä osa A4-mallisarjaa. Näiden mallien vauhdittajana toimii uusi 3,0-litrainen turboahdettu V6-moottori, joka tuottaa 260 kW (354 hv) tehoa ja 500 Nm väännön. Kiihdytys satasen nopeuteen sujuu 4,7 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu lukemaan 250 km/h. Vaihteistona S-malleissa toimii 8-vaihteinen tiptronic-automaatti ja mallit ovat aina nelivetoisia.

Aikaisempaan verrattuna uusi voimanlähde on rakenteeltaan kevyempi, ja samanaikaisesti tehokkaampi sekä taloudellisempi. S4 Sedanin keskikulutukseksi kirjataan 7,4 l/100 km, mikä vastaa hiilidioksidipäästöinä 170 g/km.

S-mallit ovat 23 millimetriä vakiomalleja matalampia. Lisäksi ne erottuvat ulkonäön yksityiskohdista kuten uusista puskureista sekä takaa löytyvästä takadiffuusorista. S-malleille kuuluvaan tyyliin takaa löytyy neljä pakoputken päätä ja peilikotelot ovat mattaharmaat.

Varustelun osalta S4 ja S4 Avant vastaavat A4-malliston linjaa, joten tarjolla on laaja kattaus uusinta turvallisuus- ja multimediateknologiaa.

Lue uuden A4:n ensimmäinen koeajo:

Ensikoeajo: Audi A4 – kilpailu laatuluokan herruudesta muuttui juuri todella kovaksi