Uusi Honda CR-V esiteltiin Genevessä – diesel pois, hybridi tilalle

Honda esitteli Geneven autonäyttelyssä CR-V:n uuden sukupolven. Suosittu SUV-malli on saatavilla ensimmäistä kertaa myös hybridi-voimansiirrolla. Lisäksi bensiiniversio tulee saataville seitsemänpaikkaisena.

Saatavilla olevat voimansiirrot ovat joko bensiini tai bensiinihybridi. 1,5-litrainen turboahdettu VTEC-bensiinimoottori on saatavilla joko kuusivaihteisella manuaali- tai CVT-automaattivaihteistolla. 2,0-litrainen i-VTEC Atkinson -bensiinimoottori yhdistyy i-MMD -hybridijärjestelmässä kahteen sähkömoottoriin. I-MMD -järjestelmässä ei ole tavanomaista vaihteistoa vaan yksi käyttöyksikkö hyödyntää kiinteitä välityssuhteita polttomoottorin, sähkömoottoreiden ja vetopyörästön välillä. Dieselversiota malliin ei ole enää saatavilla.

Malli tulee olemaan vakiona etuvetoinen, mutta saatavilla myös nelivetoisena. Mitoiltaan uusi CR-V on hieman edeltäjäänsä suurempi. Pidempi akseliväli ja leveämpi korirakenne tuovat etenkin matkustamoon lisää tilaa ja käyttömukavuutta.

CR-V:n uuden mallin ensimmäiset asiakastoimitukset Euroopassa on odotettavissa ensi syksynä. Ensimmäiset autot tulevat olemaan bensiiniversioita ja niitä seuraavat viisipaikkaiset hybridit lähtevät liikkeelle vuoden 2019 alkupuolella.

Valmistaja aikoo jatkossa keskittyä yhä enemmän sähköisiin suunnitelmiin. Viime vuonna Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty Urban EV -sähköautokonseptin tuotantoversion valmistus on tarkoitus käynnistää ensi vuonna.

Uusi CR-V tulee tarjolle myös 7-paikkaisena.

Kuvat: Mikko Autio

Geneven autonäyttely on avoinna yleisölle torstaista lähtien 8.3.-18.3. Lehdistö pääsee paikalle jo tiistaina 6.3. ja Teknavi raportoi suoraan paikan päältä Genevestä viikon mittaan. Teknavin löydät verkkosivujen lisäksi Facebookista, Instagramista sekä Twitteristä.