Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Alfa Romeon loppu oli lähellä, mutta toivo elää jälleen – pelastajan nimi on Giulia

Elämä on välillä raakaa, ja yksi viime vuosina olemassaolostaan taistellut automerkki on Alfa Romeo. Automaailman onneksi tunnelin päässä näkyy jälleen valoa.

Alfa Romeo on muiden italialaisten perheautovalmistajien kanssa ollut kovilla. Mallistot ovat vanhentuneet käsiin, eikä asiakkaille ole pystytty tarjoamaan kilpailukykyisiä tuotteita. Tämä on myös näkynyt myyntiluvuissa. Suomessa uusia Alfa Romeoita rekisteröitiin vuonna 2011 492 kappaletta, kun kahtena edellisenä vuotena määrä on ollu yhteensä alle sata kappaletta.

Valmistusmäärät ovat tippuneet myös. Vuosituhannen vaihteessa Alfa Romeon vuosituotanto oli yli 200 000 autoa, kun kahtena edellisenä vuotena määrä on ollut hieman alle 60 000. Yksi suurimmista tekijöistä on luonnollisesti jo vuonna 2011 päättynyt 159:n valmistus. Tämän jälkeen Alfan sedanin julkaisua on odotettu kuin kuuta nousevaa, ja useiden lykkäysten vuoksi monien usko merkin tulevaisuuteen on ollut heikko.

Lopulta Alfa Romeo julkaisi täysin uuden Giulian kesällä 2015. Ensimmäiset tiedot uutuudesta saivat toivon heräämään; auton muodoissa oli jälleen italialaisilta odotettua kauneutta ja myös tekniikan puolelta kuului hyvää. Auton tuotekehitykseen oli osallistunut läheisesti Maranellon väki, mikä luonnollisesti lupaili hyvää moottoreiden ja ajettavuuden osalta.

Pelkät puheet eivät kuitenkaan riitä tiukasti kilpaillussa autoluokassa. Giulia nimittäin on suunnattu hyvin suoraa keskikokoisten premium-autojen luokkaan, josta löytyvät muun muassa Audi, BMW, Jaguar sekä Mercedes-Benz. Autoalan onneksi jo ensimmäiset kokemukset autosta lupailivat hyvää. Alfa oli tehnyt paitsi ajettavuudeltaan loistavan myös muilla ominaisuuksilla mitattuna kilpailukykyisen auton. Myös Teknavin kokemukset uutuudesta ovat pääasiassa positiivisia, ja löydät linkit juttuihin tämän artikkelin lopusta.

Mikä tärkeintä, Alfa Romeo on onnistunut herättämään automaailman kiinnostuksen. Giulian persoonallisuus on ehdottomasti tervetullutta vaihtelua keskikokoisten sedanien joukkoon. Menestymiseen tarvitaan toki muutakin kuin puhetta. Hiljaiselosta nouseminen vaatii kovia panostuksia merkkimielikuvan ja jälleenmyyntiverkoston rakentamiseen. Tätä työtä hyvä ja uskottava tuote helpottaa merkittävästi, ja nyt Alfalla on sellainen käsissä.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio nähdään Teknavin tehokaksikon testissä 12. tuotantokauden 8. jaksossa keskiviikkona 16.11. kello 22.45 MTV3-kanavalla. Jakson uusinta nähdään samalla kanavalla lauantaina 19.11. kello 18.00.

Teknavin tv-ohjelmasta selviää, mitä mieltä Markku Alén on Alfan uutuudesta

Lue Alfa Romeo Giuliasta:
Koeajossa Alfa Romeon taidonnäyte – Neliapilan viettelys iskee pintaa syvemmälle
Koeajo: Giulian Neliapilassa ainesta viettelysten vaunuksi
Koeajossa italialainen houkutus – tarjolla kauneutta ja ajonautintoa