Kolmas kerta toden sanoo? Kolmannen sukupolven Volkswagen Touareg tähtää korkealle

Volkswagen on juuri esitellyt kolmannen Touaregin. Edeltäjiensä tapaan malli tähtää haastamaan premium-valmistajat.

Valitse kaikki tarvitsemasi autoilun palvelut edulliseen kuukausihintaan.

Klikkaa All In One >>>

Volkswagen lähti mukaan isojen katumaasturien markkinoille vuonna 2002 isolla katumaasturilla nimeltään Touareg. Mallin toinen sukupolvi nähtiin vuonna 2010, jolloin valmistaja kiinnitti entistäkin enemmän huomiota laatuvaikutelmaan. Näiden kahden sukupolven aikana mallia on myyty yhteensä noin miljoona kappaletta.

Touareg on pyrkinyt kilpailemaan premium-valmistajien isojen SUV-mallien kanssa, mutta on hyvästä yrityksestä huolimatta jäänyt hieman jälkeen. Nyt kolmannen sukupolven myötä Volkswagen yrittää jälleen päästä haastamaan isoja tekijöitä, ja ensimmäisten kuvien perusteella tavoite on entistä lähempänä.

Uudella kolmannen sukupolven Touaregilla on aiempaa jylhempi ilme. Maski on Volkswagenille poikkeuksellisen iso, ja leveyttä korostavat maskiin integroituvat ajovalot. Kylkien pokkaukset ovat nykytyyliin hyvin terävät, ja sivuprofiiliin on tuotu keveyttä viistolla takalasilla. Kokonaisuuden massiivisuus ei ole pelkkää kuvitelmaa, vaan auto on myös kasvanut leveyttä ja pituutta. Tämä lupailee hyvää sisätiloille, ja esimerkiksi tavaratila on kasvanut reilulla sadalla litralla lukemaan 810 litraa. Kasvusta huolimatta auton kori on yli sata kiloa edeltäjäänsä kevyempi.

Jos ulkonäössä on iso muutos, niin samaa voi sanoa sisätiloista. Siellä nykytrendin mukaisesti digitaalisuus ja näytöt ovat vallanneet alaa napeilta. Mittaristo on toteutettu 12-tuumaisella näytöllä, ja keskikonsolista löytyy 15-tuumainen näyttö multimediajärjestelmien sekä auton asetusten käyttämiseen. Keskitunnelin päältä vaihteenvalitsimen takaa löytyy edelleen perinteiset kytkimet ajotilan valinnalle sekä ilmajousituksen hallinnalle. Kokonaisuutena sisustus ottaa ison harppauksen modernimpaan suuntaan ja on aiempaa lähempänä premium-valmistajien tuotteita.

Alkuun Touaregin voimanlähteiksi on tarjolla 3,0-litrainen V6-diesel kahtena tehoversiona (231 ja 286 hv), jota seuraavat ahdettu bensa-V6 (340 hv) sekä iso diesel-V8 (421 hv). Uusi pistokkeesta ladattava hybridi nähdään ensimmäisenä Touaregin tärkeällä markkina-alueella Kiinassa, mutta tämä on odotettavissa myös Euroopan markkinoille. Kuljettajaa avustavan teknologian osalta Touareg luonnollisesti näyttää Volkswagenin parasta osaamista.

Uusi Touareg esitellään yleisölle Kiinassa. Uutuus nähdään Euroopassa vielä kevään aikana.

Kuvat: Valmistaja

Teknavi palaa tv-ruutuun uusin 15. tuotantokauden jaksoin. Avausjakso esitetään maanantaina 26.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ke 28.3. klo 14.00 ja ma 2.4. klo 13.30 MTV3. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.