Tulevaisuuden sähkö-Audin toimintasäde jopa 800 kilometriä

Audi esitteli Aicon-konseptisähköautonsa Frankfurtin autonäyttelyssä. Futuristisen näköisellä tulevaisuuden luomuksella luvataan olevan jopa 800 kilometrin toimintasäde yhdellä latauksella. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi sähköautojen suurimmista ongelmista olisi taittumassa.

Nelirengas-brändin suunnittelemassa Aiconissa on neljä ovea, muttei ohjauspyörää eikä polkimia. Lisäksi suunnittelukonsepti esittelee seuraavien vuosikymmenten muotoilu- ja sisustussuuntauksia. Keulan maskin kuusikulmainen muoto tulee olemaan tyypillinen tunnusmerkki Audin sähköautomallistossa.

Teknologiaesitys yhdistää voimansiirron, jousituksen, digitalisaation ja kestävän kehityksen innovaatiot toiminnallisiin tarkoituksiin. Lopputuloksena tarjoillaan ylellinen ovelta ovelle -kuljetus.

5,4 metriä pitkä Aicon on 2,1 metriä leveä ja 1,5 metriä korkea. Akseliväli on 3,47 metriä, mikä on 2,4 senttimetriä enemmän kuin uuden A8:n pidemmässä versiossa. Sisätiloissa ohjauspyörän, polkimien ja tavanomaisen kojelaudan puute lisäävät tilavuuden tunnetta. Avaruutta luovat myös suuret lasipinnat, kuten suuri läpinäkyvä katto.

Etuistuimina toimivat yksittäiset lepotuolit, jotka ovat käännettävissä jopa 15 astetta. Tämä tuo lisää tilaa kulkea autoon ja mahdollistaa mukavan seurustelun autossa. Takaistuimina toimii yhtenäinen istuin.

Aiconissa on neljä sähkömoottoria, yksi jokaiselle pyörälle. Voimanlähde tuottaa yhteensä 354 hevosvoiman (260 kW) tehon ja 550 Newtonmetrin väännön. Suurjännitejärjestelmän ansiosta akusto voidaan ladata 80 prosenttisesti täyteen alle 30 minuutissa.

Kuvat: Audi

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.