Seat esitteli historiansa tehokkaimman mallin – tässä on Leon Cupra R

Nykyisen Leon Cupran ensimmäisissä versioissa oli 265 hevosvoimaa. Tehoa on pikku hiljaa nostettu ja nyt esitelty Cupra R on kaikkien aikojen tehokkain Seat.

Seat on laajentanut sporttista Cupra-mallistoon tasaiseen tahtiin. Alkuun 265- ja 280-hevosvoimaisena tarjolla ollut versio on nykyään aina 300-hevosvoimainen ja etuvedon pariksi on tarjolla farmariversiossa myös neliveto. Jottei valinta olisi faneille liian helppo, esitteli Seat Frankfurtin autonäyttelyssä Cupra R -erikoisversion.

Leon Cupra R on 310 hevosvoiman turvin kaikkien aikojen tehokkain Seat. Cupra R on aina etuvetoinen, ja lisähevosvoimat ovat saatavilla vain manuaalivaihteisen version yhteyteen. Kaksoiskytkinvaihteistolla varustettuna autossa tehoa on tutut 300 hevosvoimaa. Moottorin lisäksi pakoputkistoa ja alustaa on muokattu sporttisempaan suuntaan.

Teknisten yksityiskohtien lisäksi eroa vakiomalliin syntyy lisämaustetta saaneen ulkonäön myötä. Hiilikuituisia yksityiskohtia löytyy sekä etu- että takapuskurista. Pyöräkoteloihin on tuotu lisämuotoa ja molemmilla laidoilla olevien pakoputkien välistä löytyy näkyvämpi diffuusori. Peilikotelot ja vanteet ovat saaneet kuparisen värin ja vanteiden takaa pilkistelevät mustat Brembon jarrusatulat. Kokonaisuuden kruunaa tyylikäs mattaharmaa ulkoväri, joka on yksi kolmesta Cupra R:ään tarjolla olevasta väristä. Myös sisältä löytyy hiilikuituisia ja kuparin sävytteisiä yksityiskohtia, minkä lisäksi ohjauspyörä ja vaihteenvalitsen on verhoiltu alcantaralla.

Mikäli mielii tällaisen Cupra R:n omistajaksi on syytä toimia nopeasti. Autoja nimittäin valmistetaan vain 799 kappaletta. Suomalaisille asian tekee haastavammaksi myös se ikävä tosiasia, että auto ei kuulu Suomen tuontiohjelmaan.

Kuvat: Mikko Autio

Lue lisää Seat Leon Cuprasta:
Koeajossa Seat Leon Cupra 300 – valmis vaikka radalle
Koeajossa nelivetoinen perhefarkku Seatin tapaan – 300 hevosvoimaa ja 4,9 sekuntia sataseen​​​​​​​
Koeajossa nelivetoinen Leon Cupra jääradalla – helppo ja ennakoitava kokonaisuus​​​​​​​

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.