Mercedes-Benz esitteli viistoperäisen sähköautokonseptinsa

Mercedes-Benz esitteli uuden konseptiautonsa Frankfurtin autonäyttelyssä. Konsepti laajentaa brändin luomaa EQ-perhettä ja kantaa nimeä EQA.

Konsepti on Mercedes-Benzin ensimmäinen sähköinen EQ-konseptiajoneuvo kompaktissa, viistoperäisessä segmentissä. Muotoilusuunta saattaa antaa viitteitä myös tulevan A-sarjan ulkonäöstä.

Muotoilussa korostuu terävien reunojen ja kulmien merkittävä pienentyminen. Edessä oleva musta paneeli toimii virtuaalisena jäähdyttimen säleikkönä, jonka ulkonäkö muuttuu ajo-ohjelman mukaan.

EQA:n voimanlähteenä toimivat kaksi sähkömoottoria, joiden yhdistelmäteho on yli 200 kW (272 hv). Akun kapasiteetista riippuen auton toimintasäde on enimmillään noin 400 kilometriä.

Autoa on mahdollisuus ladata induktiolla tai seinälaturilla, ja siinä on valmius myös nopeaan lataamiseen. Valmistajan vision mukaan julkisten latausasemien mahdollistama “saumaton lataus” tulee helpottamaan lataamisia ja maksamista eri asemilla.

EQ-perheen ensimmäinen sähköinen SUV-konsepti EQC esiteltiin viime vuonna Pariisin autonäyttelyssä. Mercedes-Benzin sähköinen suunnitelma tulee ulottumaan koko mallistoon vuoteen 2022 mennessä.

Kuvat: Mercedes-Benz

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.