Auton omistaminen ei ole ainoa tapa liikkua

Yhteiskäyttöpalveluautojen määrät ovat lisääntyneet. Omago tarjoaa palvelua niin yrityksille, taloyhtiöille kuin yksityisasiakkaillekin.

Yhteiskäyttöpalvelut lisääntyvät myös liikkumisen puolella. Yhden vaihtoehdon markkinoille tuo Omago Oy, joka tarjoaa yhteiskäyttöautopalvelun. 

-Omago pyrkii tarjoamaan fiksumpia palveluita kunnille, kaupungeille, yrityksille ja taloyhtiöille sekä tavallisille ihmisille. Olemme vaihtoehto kaikille, joilla on pieniäkään autolla liikkumisen tarpeita, Erik Tahkola, Omago Oy:n toimitujohtaja kertoo.

Yrityksen toimintaa ohjaavat vallitsevat trendit; kaupungillistuminen, digitalisoituminen, ekologisuus. Niihin yhteiskäyttöauto on selvä vastaus. 

-Autoa voi käyttää muutenkin, kuin ostamalla oman ja sitten seisottamalla sitä suurimman osan ajasta parkkiruudussa, Tahkola tiivistää.

Tällä hetkellä Omago toimii Hangosta Savukoskelle. Käytössä on noin 400 ajoneuvoa, jakautuneena kysynnän perusteella. Noin puolet kalustosta on henkilöasiakkaiden käytössä ja puolet kuntien, kaupunkien sekä yhtiöiden käytössä. 

Omago tarjoaa palveluaan myös muun muassa taloyhtiöille. Taloyhtiön yhteiskäytössä oleva auto tarjoaa monia etuja.

-Yhteiskäyttöauton mahdollisuus lisää taloyhtiön houkuttelevuutta jopa 80 %. Se on merkittävä palvelu asukkaille ja mahdollistaa omasta autosta luopumisen, joka hyödyttää taas taloyhtiötä, Tahkola kertoo.

Tahkola uskoo tulevaan suuntaan.

-Suosittelisin tekemään sen ikävän laskelman, että mitä oman auton omistaminen maksaa per käyttökerta ja sen jälkeen tutustumaan Omagon tuotteisiin. Kolmannes käyttäjistämme sanoo luopuneensa omasta autostaan Omagon myötä. Siitä lukemasta voimme olla ylpeitä.

Lue myös
Koeajo: Jeep Avengerissa yhdistyy ajomukavuus ja käytännöllisyys
Valokuituverkon rakentaminen on monivaiheinen prosessi

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.