Testasimme uuden Autokorjaamo.fi -hintavertailun

Hintavertailu on tullut osaksi myös autokorjaamoiden arkea. Teknavi testasi miten autokorjaamo.fi-palvelun käyttö sujuu ja mitä alalla ollaan uudesta palvelusta mieltä.

Hintavertailupalvelut ovat monella alalla olleet arkea jo pitkään ja viime vuosina ne ovat tulleet myös autokorjaamoalalle. Hintoja vertailevien palveluiden kautta saa vertailtua hyvin varsinkin yleisimpien korjauskohteiden ja säännöllisten vuosihuoltojen hintoja. Vertailuun saa mukaan myös yleisiä huollon lisäpalveluita.

Autokorjaamo.fi-palvelussa syötetään auton rekisterinumero ja kilometrit, joiden perusteella löytyy tarjoukset sopivista huolloista. Korjaamoja voi hakea sijainnin perusteella tai haluamansa osoitteen läheltä. Huoltojen vertailu on maksuntonta.

Hintaehdotuksissa näkyy hinnan lisäksi huollon sisältö ja seuraavat vapaat ajat. Huollon varaus menee suoraan palvelun kautta korjaamon järjestelmään eikä erillisiä varauksia tarvita. Testissä varasimme huollon AD-korjaamoliikkeeseen.

Huoltoon saa mukaan myös videon, jossa kerrotaan autolle tehdyistä korjaustoimenpiteistä. Viestit huollon valmistumisesta kulkevat myös suoraan vertailupalvelun kautta.

Palvelun kehittäneen AD Finlandin asiantuntija Matti Kemppaisen mukaan uusi palvelu helpottaa korjaamojen työskentelyä, kun asiakkaiden tarjouspyyntöihin ei tarvitse vastata manuaalisesti. Samalla asiakkaan on huomattavasti aiempaa helpompi vertailla eri korjaamojen tarjouksia ja huollon mahdollista aikataulua.

Tarjolla on vaihtoehtona myös Autojerry.fi -palvelu, joka tosin toimii hieman erilaisella ja kankeammalla periaatteella kuin autokorjaamo.fi. Autojerry toimii enemmänkin niin, että asiakas lähettää tarjouspyynnön, jonka Autojerry välittää korjaamoille. Korjaamot sitten vastaavat tarjouspyyntöön.

Tämä toimii todennäköisesti paremmin vanhempien tai harvinaisempien autojen, taikka tavallisesta poikkeavien korjaustarpeiden kanssa. Vastaavasti autokorjaamo.fi soveltuu paremmin esimerkiksi määräaikaishuoltojen ja muiden tyypillisten toimenpiteiden nopeaan vertailuun. Autojerryn käyttö vaatii myös runsaampien yhteystietojen antamisen, joten kevyt alustava vertailu sujuu helpommin Autokorjaamo.fi:n kautta. Molempien vertailupalveluiden käyttö on maksutonta.

Autokorjaamo.fi on AD Finlandin kehittämä palvelu, jonka ketjuun kuuluvat myös AD-korjaamot. Palvelussa on listattuna eri ketjujen huoltoliikkeitä ja yksityisiä huoltoliikkeitä.

Lue myös:
Perusteellinen autopesu kannattaa ennen talvikelejä
Tällä kotipistokkeella ja kaapelilla lataat sähköautoa nopeammin – halpaa, eikä sähkömiestäkään tarvita
Koeajo Ford Puma ST: Käytännöllisen kipakka manuaalipuuma huippuvarusteilla
Markku Alén ja huipputehokas ”perhe-Porsche” KymiRingillä: ”Niin näppysissä kuin voi pysyä!”

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta