Markku Alén ja huipputehokas "perhe-Porsche" KymiRingillä: "Niin näppysissä kuin voi pysyä!"

Markku Alén ja Porschen huipputehokas täyssähköauto Taycan Turbo S Cross Turismo valloittivat KymiRingin radan. Monikäyttöinen ”perhe-Porsche” on muokattavissa monipuolisesti erilaisiin käyttö- ja ajotarpeisiin.

Markku Alén koeajoi Teknavin jaksossa 25. lokakuuta KymiRing-radalla Porschen tuoreen ja mullistavan Taycan Turbo S Cross Turismo -mallin yhdessä Porschen oman testikuljettajan Jukka Honkavuoren kanssa.

761-hevosvoimaisen ja huimat 1050 newtonmetriä vääntävän, monikäyttöisen ja tilavan täyssähköauton ominaisuudet saivat kokeneen rattitaikuri Alénin koeajon aikana lukuisiin ylistyspuheisiin.

– Kyllä lähtee!, Alén kommentoi auton kiihtyvyyttä ensimmäisillä kaasunpainalluksillaan maantiellä.

Markku Alén ja Jukka Honkavuori KymiRingillä, allaan Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo.

Rataolosuhteissa Alénin vakuuttaa etenkin ison auton voiman välittyminen ja ajo-ominaisuudet.

– Tämä pysyy niin näppysissäni kuin voi auto pysyä, Alén ihastelee.

Myös Porschen mies Honkavuori tietää auton hurjat kyvyt.

– Niin kuin huomaat, tämä nauhamainen veto ei pääty ja voima tulee heti käyttöön, hän fiilistelee KymiRingin kiihdytyksissä.

Auton alusta on säädettävissä ajoalustan mukaan jopa pomppuiselle soratiellekin. Tällöin 2,9 s nollasta sataan kiihtyvän auton maavara nousee ja jousitus säätyy muutoinkin helpommaksi sora-alustalle. Koeajetun Turbo S Cross Turismo:n hinta on alkaen 201 174 euroa. Kulutus on voimakkaalle sähköautolle maltillinen 24,4 kilowattia per ajettu tunti (WLTP).

Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo:n toimintamatka on 419 kilometriä 93,4 kilowatin akustolla. Mallisto lähtee 103 251 euron nelivetoisesta versiosta, joka sekin kiihtyy nollasta sataan 5,1 sekunnissa, auton toimintamatka on jopa 456 kilometriä.