Markku Alén ja huipputehokas "perhe-Porsche" KymiRingillä: "Niin näppysissä kuin voi pysyä!"

Markku Alén ja Porschen huipputehokas täyssähköauto Taycan Cross Turismo Turbo S valloittivat KymiRingin radan. Monikäyttöinen ”perhe-Porsche” on muokattavissa monipuolisesti erilaisiin käyttö- ja ajotarpeisiin.

Markku Alén koeajoi Teknavin jaksossa 25. lokakuuta KymiRing-radalla Porschen tuoreen ja mullistavan Taycan Cross Turismo Turbo S -mallin yhdessä Porschen oman testikuljettajan Jukka Honkavuoren kanssa.

761-hevosvoimaisen ja huimat 1050 newtonmetriä vääntävän, monikäyttöisen ja tilavan täyssähköauton ominaisuudet saivat kokeneen rattitaikuri Alénin koeajon aikana lukuisiin ylistyspuheisiin.

– Kyllä lähtee!, Alén kommentoi auton kiihtyvyyttä ensimmäisillä kaasunpainalluksillaan maantiellä.

Markku Alén ja Jukka Honkavuori KymiRingillä, allaan Porsche Taycan Cross Turismo Turbo S.

Rataolosuhteissa Alénin vakuuttaa etenkin ison auton voiman välittyminen ja ajo-ominaisuudet.

– Tämä pysyy niin näppysissäni kuin voi auto pysyä, Alén ihastelee.

Myös Porschen mies Honkavuori tietää auton hurjat kyvyt.

– Niin kuin huomaat, tämä nauhamainen veto ei pääty ja voima tulee heti käyttöön, hän fiilistelee KymiRingin kiihdytyksissä.

Auton alusta on säädettävissä ajoalustan mukaan jopa pomppuiselle soratiellekin. Tällöin 2,9 s nollasta sataan kiihtyvän auton maavara nousee ja jousitus säätyy muutoinkin helpommaksi sora-alustalle. Koeajetun Cross Turismo Turbo S:n hinta on alkaen 201 174 euroa. Kulutus on voimakkaalle sähköautolle maltillinen 24,4 kilowattia per ajettu tunti (WLTP).

Porsche Taycan Cross Turismo Turbo S:n toimintamatka on 419 kilometriä 93,4 kilowatin akustolla. Mallisto lähtee 103 251 euron nelivetoisesta versiosta, joka sekin kiihtyy nollasta sataan 5,1 sekunnissa, auton toimintamatka on jopa 456 kilometriä.