Perusteellinen autopesu kannattaa ennen talvikelejä

Talvikelien tullen auton pesu ja maalipinnan kunnossapito on tärkeää. Auton maalipinta vaatii huolenpitoa, jotta se säilyy loskaisen talven ja kurakelien yli hyvässä kunnossa.

Auto käsittelyn jälkeen

Testasimme tätä varten pesuvaahtoa, shampoota, vannesaippuaa ja keraamista suojaa.

Testikäytössä olleet pesuaineet valmistaa 26JPN, joka myy erilaisia keraamisia suojapinnoitteita, puhdistusaineita ja hoitoaineita. Puhdistusaineita käytetään auton ulko- ja sisäpintojen hoitamiseen.

Auton esipesun alkaa vaahdolla. PH-arvoltaan neutraali vaahto pehmentää ja poistaa lian vahingoittamatta vahaa tai pinnoitetta.

Esipesuaineen käyttö myös vähentää jälkien ja naarmujen syntymistä auton pintaan. Hyvä esipesuaine pysyy pinnalla pitkään ja antaa aikaa puhdistaa kaikki kohdat.

Esipesun jälkeen auton pesu jatkuu autoshampoolla. Shampoo on usein riittoisaa ja tarkoitettu pinnoitettujen ja muuten käsiteltyjen auton pintojen pesuun.

Kun shampoo ei sisällä kiiltoa lisääviä öljyjä, polymeerejä tai vahoja, pinnan vahan ja pinnoitteiden alkuperäiset hydrofobiset ominaisuudet säilyvät.

Vanteiden pesu

Vanteet pestään vannesaippualla. Hyvä vannesaippua on hellä kiillotetuille, maalatuille ja lakatuille vanteille. Lisäksi se hajottaa jarrupölyn ja muun lian huuhtelua varten. Pesua voi avittaa vanteiden pesuun tarkoitetuilla harjoilla. Osaa vannessaippuoista voi käyttää myös renkaiden pesuun.

Pesu viimeistellään keraamisella suojalla, joka säilyy auton pinnalla jopa kolmen kuukauden ajan. Käytetty 26JPN Hydrocoat on SiO2-pohjainen. Keraaminen suoja ei vaadi laimennusta ja toimii kaikilla auton pinnoilla. Sumutuksen jälkeen auto huuhdellaan runsaalla vedellä ja kuivataan.

Auton pesu

Apuna auton pesussa käytettiin pesukinnasta. Kunnollinen mikrokuitupesukinnas pystyy käsittelemään suuren määrän pesuliuosta eikä naarmuta auton pintoja. Suuri koko ja erimittaiset hapsut irrottavat pienimmänkin lian tehokkaasti pinnoilta.

Teknavin testikäytössä olivat 26JPN-sarjan tuotteet 26JPN Shampoo, vannepesu, keraaminen suoja. Snow Foam -alkukäsittely ja 26JPN Microfiber Wash Mitt.

Lue myös:
Tällä kotipistokkeella ja kaapelilla lataat sähköautoa nopeammin – halpaa, eikä sähkömiestäkään tarvita
Koeajo Ford Puma ST: Käytännöllisen kipakka manuaalipuuma huippuvarusteilla
Markku Alén ja huipputehokas ”perhe-Porsche” KymiRingillä: ”Niin näppysissä kuin voi pysyä!”

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta