MINI toi markkinoille maailman ensimmäisen täyssähköisen avoauton

Tässä se on, maailman ensimmäinen täyssähköinen avokattoinen premium-pikkuauto.

Tykkäsimme

Emme tykänneet

  • Rajoitetusta saatavuudesta
  • Hinnasta

Hinta alkaen 60 000 €

Kesä tulee ja kaikki paitsi Mineily on turhaa

Auto esiteltiin lehdistölle Mallorcan aurinkoisessa ympäristössä, jossa autolla pääsee heti oikeaan kesätunnelmaan.

Auton pohjautuu Minin Cooper SE kovakatolliseen versioon joka lanseerattiin vuonna 2020. Auto on saavuttanut hyvän suosion Mini asiakaskunnan piirissä ja tämän kiinnostuksen siivittämänä Mini lanseerasi ensimmäisen täyssähköisen cabrion. Auton edestä löytyy 184-hevosvoimainen sähkömoottori, joka liikuttelee autoa pirteästi ja 0-100 km/h kiihtyvyys on 8,2 s. 

Minin Cooper SE

Auton kulutus on testiajossa ollut 14 kWh/100 km joka on linjassa WLTP toimintasäteenä ilmoitetulle 201 kilometrille. Toimintamatka voi tuntua pieneltä mutta harva ajaa päivittäin yli 200 km. Lataamisen suhteen Ministä löytyy vakiona 11 kW tehoinen latauslaite, jonka turvin akuston lataaminen tyhjästä täyteen onnistuu noin 3,5 tunnissa ja 80 prosentin varaus saavutetaan noin 2,5 tunnissa. Tämän lisäksi Mini SE tukee CCS-pikalatausta, mikä mahdollistaa lataamisen 50 kW teholla, ja 80 prosentin varaus saavutetaan noin 35 minuutissa. Mitoiltaan SE Cabrio on identtinen Cabrio polttomoottorimalliin kokoon. Kangaskatto voidaan avata ja sulkea liikkeessä aina 30 km/h nopeuteen asti, ja yläasennossa sieltä löytyy asiaan kuuluvasti Union Jack. 

Mini Cooper SE

Sähkö tuo avoauto ajeluun omanlaisen fiiliksen, se hiljaisuus ja mukana matkassa on vain Ilmavirran suhina ja luonnon äänet.  Tähän asti avoautoilijat ovat nauttineet siitä että kuulevat välillä moottorin pärinän ja äänen. Täysin uusi kokemus kuin olisi purjehtimassa ja tulee niin vihreä päästötön olo. 

Mini Cooper SE Cabrio on varmasti kokoluokkansa hauskin sähköauto, jämäkkä, ketterä, alhainen painopiste ja pyörät auton kulmissa. Todella vaivaton ja kiva ajaa.

Tässä on jokaisen puhjehtijan auto. Se tuulen tunne ja humina. Nyt kannattaa pitää kiirettä sillä autoja tehdään tänä vuonna ainoastaan 999 kpl ja niistä Pohjoismaihin myydään 33 kpl.

Minin Cooper SE

MIKÄ Sähköinen avoauto Mini Cooper SE

KENELLE Persoonallista sähköista avoautoa etsivälle.

AJETTAVUUS Kompaktit ulkomitat tekevät Ministä erittäin näppärän kaupunkiauton. Alustassa on aavistus pintakovuutta. Mini ei säikähdä kovempaakaan nopeutta, vaan on myös moottoritienopeuksissa jämäkkä ajettava. 

SUORITUSKYKY Sähköinen voimalinja on ylivoimainen ratkaisu kaupunkiliikenteeseen. Välitön ja katkoton veto ihastuttaa kerta toisensa jälkeen ja 135 kW (184 hv) tehoinen sähkömoottori liikuttaa Miniä tarvittaessa varsin rivakasti. Autolla pärjää myös moottoritienopeuksissa. 

TILAT Kolmiovinen Mini tarjoaa etumatkustajille varsin mukavat oltavat. Säätövarat riittävät hyvän ajoasennon löytämiseksi ja istuin tarjoaa sopivasti tukea sekä selkänojan että istuinosan osalta. Takatilat ovat lähinnä lapsille sopivat. Akusto on onnistuttu sijoittamaan rakenteisiin ja tavaratilaa on tarjolla saman verran kuin muissa 3-ovisissa Mini-malleissa.

Lue myös: Koeajo: Mitsubishi ASX jatkaa hybridiosaamista

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.