Canon EOS R6 Mark II tarjoaa sisällöntuottajille entistä laadukkaampaa kuvaa

Canon julkaisi marraskuun alussa uuden EOS R6 Mark II -kameran. Kyseessä on täyden kennokoon peilitön kameramalli. Canon on suunnannut kameran hybridisisällöntuottajille, tarjoamalla ominaisuudet sekä still- että videokuvaukseen.

EOS R6 Mark II on Canonin tuorein mallijulkistus. Se jatkaa aiemmin tuttujen, täyden kennokoon pelitittömien kameroiden sarjassa. EOS R6 Mark II hyödyntää Canonin aiemmista malleista tuttua DIGIC X -sarjan prosessoritekniikkaa. Sen lisänä on nyt uusi 24,2 megapikselin CMOS-kenno sekä uuden sukupolven Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennus. EOS R6 Mark II kykenee seuraamaan kohteita ja pitämään ne terävinä niiden liikkuessa kuva-alueella. Keinoälyn ansiosta kamera tunnistaa liikkuvat kohteet, kuten ihmiset, ajoneuvot ja eläimet.

EOS R6 Mark II tarjoaa tehokkaan kuvanvakaimen, jonka suorituskyky on 8 valotusaskelta. Sekä optista että rungonsisäistä kuvanvakautusta hyödyntävä järjestelmä mahdollistaa pitkät valotukset käsivaralta. Kamera tarkentaa jopa -6,5 EV:n valossa ja suurin herkkyysasetus on ISO 102 400.

Kameran sarjakuvausnopeus on 40 kuvaa sekunnissa ja mekaanisesti 12 kuvaa sekunnissa. Esikuvauspuskuri tallentaa ympäröivää toimintaa jo ennen kuvaamisen käynnistymistä puolen sekunnin ajan. Toiminto on tarkoitettu erityisesti kuvattaessa arvaamattomia kohteita kuten urheilutapahtumia.

Videon kuvaaminen on mahdollista 4K 60p UHD -tarkkuudella kennon koko leveyttä hyödyntäen. HDMI-lähtöliitännän kautta kameraan voidaan kytkeä erillinen tallennin, joka mahdollistaa 6K RAW -tasoisen videokuvan tallennuksen. Hidastettua kuvaa kamera pystyy tuottamaan 179,82 kuvan sekuntinopeudella Full HD -kuvanlaadulla.

Laite on yhdistettävissä älypuhelimeen Bluetoothin tai Wi-Fin avulla. Tämä mahdollistaa tiedostojen siirron sekä kameran etäohjauksen. Kamera voidaan kytkeä myös tietokoneeseen ja käyttää suoraan videopuhelun kamerana.

EOS R6 Mark II:n tärkeimmät ominaisuudet

  • Canon EOS R6 Mark II (runko): 3099 euroa
  • Canon EOS R6 Mark II + RF24-105 F4 L IS USM -objektiivi: 4499 euroa
  • Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennus
  • Elektroninen suljin 40 kuvan ja mekaaninen suljin 12 kuvan sekuntinopeudella
  • Esikuvauksen RAW-sarjakuvaustila 30 kuvan sekuntinopeudella
  • Rungonsisäinen kuvanvakain 8 valotusaskeleen vakautusteholla
  • 24,2 megapikselin kenno
  • 3,69 miljoonan pikselin sähköinen etsin

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Canon EOS R -kameroilla uusia ulottuvuuksia valokuvaamiseen