Kesän yllättävä hittigrilli toimii myös tulisijana

Kuva Vincent Keiman / Unsplash

Nyt ne ovat täällä – kesä, lämpö ja grillaus! Hiljaisen alkukevään jälkeen monet ovat innostuneet avaamaan grillikauden lämpimien kelien myötä, mikä on näkynyt grillien voimakkaasti kasvaneessa suosiossa. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan toiseksi suosituin grillibrändi ei ole tänä keväänä ollut suinkaan perinteinen kaasu- tai sähkögrilli, vaan näyttävästi muotoiltu Eva Solo FireCube -ulkotakka. 

Tanskalaisen design-brändi Eva Solon teräksestä valmistettu FireCube-ulkotakka on kyljellään kenottava tulisija, jonka voi nostaa pystyasentoon esimerkiksi grillausta varten. Näyttävästi muotoiltu tuote on noussut vauhdilla suomalaisten suosioon tänä keväänä ja ollut Hintaoppaan toiseksi suosituin grillibrändi alkuvuoden aikana. Tulisijan saa tällä hetkellä edullisimmillaan noin 385 euron hintaan.

”Suosituimpien grillimallien kymmenen kärjessä on perinteisesti tuttuja merkkejä ja grillityyppejä, kuten Weberin ja Landmannin kaasu- ja hiiligrillejä. Lähes joka keväänä listalle nousee kuitenkin yksi trendaava hittituote, ja tänä vuonna näyttää olevan Eva Solon ulkotakan vuoro. Tuote sopii varmasti niin kesämökeille kuin kotipihoille tunnelmaa tuomaan”, kertoo Hintaopas.fi-palvelun maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett

Kokonaisuudessaan grillien kysyntä on ollut tänä keväänä aikaisempia vuosia maltillisempaa. 

”Suomalaisten grillauskausi noudattelee hyvin voimakkaasti säätiloja, mikä on tietysti täysin odotettavaa. Kylmät säät ovat viivästyttäneet kevään grilliostoksia, ja grillien suosio oli esimerkiksi vielä huhtikuun lopulla -31 prosenttia viime vuoden vastaavaa aikaa perässä. Kun säät alkoivat lämmetä, haut lähtivät heti toukokuun alussa 45 prosentin nousuun”, Matinvesi-Bassett kertoo. 

Lämpötilojen mukana nousevat myös grillien keskihinnat

Suosituimpien grillimallien keskihinta on ollut tämän vuoden huhtikuussa noin 603 euroa, kun vastaava luku oli viime vuonna 599 euroa. Hintaoppaan vertailu edellisvuosien hintadatasta kertoo, että grillien hinnat lähtevät perinteisesti selvään nousuun maalis-huhtikuun vaihteessa. Nousu jatkuu aina kesäkuun alkuun asti, ja siitä hinnat laskevat tasaisesti heinäkuun alkuun asti. Tämä vuosi on kuitenkin ollut poikkeuksellinen kevään säiden vuoksi, mikä on voinut näkyä myös grillien hintakehityksessä.

Monien grillien hinnoissa esiintyy myös huomattavaa vaihtelua, ja esimerkiksi trendaavan FireCube-ulkotakan saattoi saada vielä muutama viikko sitten yli 30 euroa halvemmalla kuin tällä hetkellä. Mikäli mieli malttaa, kannattaa grilliostoksilla siis vertailla hintoja ja laittaa mahdollisesti myös aikaa säästävä hintavahti päälle.

Muut kesätuotteet seuraavat visusti grillien perässä

Lämmennyt sää on alkanut näkyä myös muiden perinteisten kesätuotteiden suosion kasvussa. Esimerkiksi kesäisen tuoksuinen Jean Paul Gaultier Le Beau Paradise Garden edp 75ml -hajuvesi on noussut Hintaoppaan top 100 -listan kolmannelle sijalle. Kesäjuhlien äänentoiston takaava JBL Partybox 110 Bluetooth -kaiutin taas on kavunnut jo samaisen listan 17. sijalle. 

Yksi tuote on kuitenkin Matinvesi-Bassettin mukaan noussut suosiossa ylitse muiden toukokuussa. 

”Yksi selvä kevään ja kesän juhlien merkki on erilaisten kylmälaukkujen ja party coolereiden suosio, joka räjähti jo huhtikuun lopulla peräti 418 prosentin kasvuun”, Matinvesi-Bassett kertoo piknikien hittituotteesta.

Hintaoppaan 10 suosituinta grillimallia ja niiden halvin hinta 20. toukokuuta 2024: 

  1. Weber Spirit II E-310 -kaasugrilli, halvin hinta 595 €
  2. Weber Genesis II E-310 -kaasugrilli, halvin hinta 1 149 €
  3. Everdure Cube -hiiligrilli, halvin hinta 159 €
  4. Weber Genesis E-325S -kaasugrilli, halvin hinta 1 090 €
  5. Napoleon Freestyle 365 -kaasugrilli, halvin hinta 499 €
  6. Weber Spirit II E-210 GBS -kaasugrilli, halvin hinta 519 €
  7. Eva Solo FireCube -ulkotakka, halvin hinta 385 €
  8. Weber Q 1400 -sähkögrilli, halvin hinta 359 €
  9. BBQ King Basic Series 3+1 -kaasugrilli, halvin hinta 199 €
  10. BioLite Firepit -hiiligrilli, halvin hinta 253,99 €

LUE MYÖS

Canon esittelee sisäänrakennetulla kameralla varustetun golfetäisyysmittarin

Koeajo: Peugeot E-3008 – yksi vuoden kiinnostavimmista autoista

SEURAA TEKNAVIA SOSIAALISESSA MEDIASSA

Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.