Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Älykello, urheilukello vai aktiivisuusranneke? Nämä ovat kevään suosituimmat kello- ja juoksukenkämallit

Tämän kevään lenkkeilijä valitsee ranteeseensa todennäköisesti monipuolisen älykellon ja jalkaansa Asicsen tai Hokan hyvin vaimentavat juoksukengät. Kokosimme tämän hetken suosituimmat lenkkarimallit ja haetuimmat äly- ja urheilukellot.

Katujen kuivuessa lenkkikausi alkaa nyt olla parhaimmillaan, ja moni haluaa päivittää juoksutossut ennen kevään lenkkejä. Hintavertailupalvelu Hintaoppaassa juoksukenkien suosio on kasvanut viimeisen kuukauden aikana 2,8 prosentilla. 

Suosituimmat juoksukenkäbrändit kuluneen 30 päivän aikana ovat olleet Asics, Hoka, Adidas ja Nike. Suosituimpien mallien viiden kärki täyttyy tällä hetkellä Asicsen ja Hokan malleista: miesten kengistä suosituin on Asics Gel-Nimbus 23, jonka hinta vaihtelee yli 50 eurolla kaupasta riippuen ja naisten malleista Hoka One One Bondi 7, jonka hinnassa on jopa yli 90 euron haarukka edullisimman ja kalleimman kaupan välillä.

“Hokan mallit ovat nousseet suureen suosioon etenkin omanlaisen pohjansa ansiosta. Kengissä on paksu välipohja, jolloin ne ovat pehmeät ja vaimentavat tärähdystä hyvin. Lisäksi pohja on kaareva, mikä auttaa askeleen rullaavuudessa. Moni taas luottaa juoksukenkien klassikoihin ja monesti istuvuudeltaan hyviin Asicsiin, joissa myös tehokas iskunvaimennus on isossa osassa”, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Hintaoppaan suosituimmat juoksukengät ja niiden halvimmat hinnat

 1. Asics Gel-Nimbus 23 (Miesten), halvin hinta 126,95 euroa
 2. Asics Gel-Kayano 28 (Miesten), halvin hinta 143,90 euroa
 3. Asics Gel-FujiSetsu 3 GTX (Miesten), halvin hinta 147,90 euroa
 4. Hoka One One Clifton 8 (Miesten), halvin hinta 84,95 euroa
 5. Hoka One One Bondi 7 (Naisten), halvin hinta 89,95 euroa
Hoka One One Bond
Asics Gel Nimbus 23
Asics Gel-Kayano

Älykellot kirineet urheilukellojen ohi

Myös oman urheilusuorituksen mitattavuus kiehtoo monia liikkujia ja yhä useamman ranteesta löytääkin joko urheilukellon tai älykellon. Hintaoppaan kuluneen kuukauden data osoittaa kuitenkin, että älykellot ovat jättämässä sykemittarit ja urheilukellot taakseen, sillä siinä missä älykellojen suosio on kasvanut viimeisen kuukauden aikana 16,9 prosentilla, sykemittareiden ja urheilukellojen suosio on samassa ajassa laskenut 52,1 prosentilla.

“Moni päätyy älykelloon varmasti siksi, että siinä missä sykemittarit ja urheilukellot keskittyvät liikunnan seuraamiseen, älykellosta kaikki löytyy yhdestä paketista ja se toimii usein myös puhelimen jatkeena. Lisäksi älykellojen keskihinta on laskenut vuosien varrella, eikä kello ole enää niin suuri sijoitus. Älykellot-kategorian tuotteiden keskihinta tammi-maaliskuussa 2018 oli 295 euroa kun se tämän vuoden alussa on ollut 251 euroa, jolloin laskua on 14,92 prosenttia*”, Matinvesi-Bassett kertoo.

Älykello on usein kooltaan normaalia rannekelloa vastaava laite, jolla voi vastata myös puheluihin, tarkistaa sähköpostit ja kuunnella musiikkia. Lisäksi ne soveltuvat liikkumisen mittaamiseen ja useat mallit sisältävät anturit myös sydämen ja happisaturaation seurantaan. Useiden älykellomallien toiminnallisuutta ja mittaustekniikkaa voi itse muokata lataamalla niihin sopivia sovelluksia. Sovellusten avulla käyttäjän ei tarvitse taipua vain kellon mittausjärjestelmiin, vaan esimerkiksi juoksija ja pyöräilijä voivat mukauttaa kellon mittaustapoja lajin mukaan.

Hintaoppaan suosituimmat älykellobrändit viimeisen kuukauden aikana ovat olleet Samsung, Apple, Huawei, Garmin ja Amazfit. Suosituin yksittäinen malli on Samsung Galaxy Watch 4 44 mm, josta löytyvät muun muassa barometri, sisäänrakennettu sykemittari, kompassi, värinähälytin, kiihtyvyysanturi, unen mittaus, verenpaineen mittaus, pulssioksimetri ja EKG-mittari. Kellon saa halvimmillaan 172,46 eurolla ja kalleimmassa kaupassa siitä saa maksaa 299 euroa.

Hintaoppaan suosituimmat älykellot ja niiden halvimmat hinnat

 1. Samsung Galaxy Watch 4 44 mm, halvin hinta 185,00 euroa 
 2. Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46 mm, halvin hinta 234,54 euroa
 3. Samsung Galaxy Watch 4 40 mm, halvin hinta 173,43 euroa
 4. Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46 mm LTE, halvin hinta 312,14 euroa
 5. Garmin Venu 2, halvin hinta 310,67 euroa
Samsung Galaxy Watch 4 44mm
Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46mm

Urheilukello on tavoitteellisen liikkujan valinta

Urheilukellot ovat ikään kuin urheiluun erikoistuneita älykelloja ja yhdistelevät ominaisuuksia ja toimintoja sekä aktiivisuusrannekkeista että älykelloista. Useat urheilukellot toimivat puhelimen kanssa yhteen ja kelloissa on monia eri ohjelmia erilaisia treenejä varten, sekä mahdollisuus seurata esimerkiksi sykettä, matkan pituutta ja väliaikoja. Urheilukelloissa on usein valmistajasta riippuvat ohjelmat, eikä niihin välttämättä saa ladattua itse valittuja sovelluksia. Urheilukellot ovat usein myös veden ja pölyn kestäviä ja soveltuvat siten esimerkiksi uintiharjoitteluun. Jotkut urheilukellot toimivat älykellojen tapaan ja näyttävät näytöllä puhelimen ilmoitukset.


Hintaoppaan suosituin urheilukello on Polar Ignite, jonka hinta vaihtelee 139 euron ja 399,99 euron välillä, joten oikean kaupan valitsemalla hinnassa voi säästää jopa 260 euroa.

Aktiivisuusrannekkeet taas ovat pienikokoisempia ja kevyempiä rannekkeita perustoimintojen kuten askeleiden ja kulutuksen seuraamiseen ja ne muistuttavat tarvittaessa käyttäjäänsä lisäämään aktiivisuutta päivän aikana. Aktiivisuusrannekkeet ovat usein edullisempia kuin älykellot ja urheilukellot ja niiden käyttäminen on selkeää ja helppoa. Aktiivisuusrannekkeiden suosituin malli Hintaoppaassa on alle 40 euron hintainen Huawei Band 6.

Hintaoppaan suosituimmat sykemittarit ja urheilukellot ja niiden halvimmat hinnat

 1. Polar Ignite, halvin hinta 139,00 euroa
 2. Polar Vantage M2, halvin hinta 189,00 euroa
 3. Polar Ignite 2, halvin hinta 178,00 euroa
 4. Suunto 7, halvin hinta 249,00 euroa
 5. Polar Vantage V2, halvin hinta 390,00 euroa
Polar ignite
Polar Vantage M2

Hintaopas kerää kuluttajille yli 1000 verkkokaupan hinnat yhdelle sivulle. Palvelussa on 549 692 indeksoitua tuotetta ja 1145 kauppaa. Ilmainen Hintaopas-sovellus on saatavilla sekä Apple– että Android-puhelimille.

Hinnat tarkistettu 3.5.2022.

*Painotettu keskihinta on tuotekategorian tuotteiden keskihinta painotettuna kunkin tuotteen suosiolla, joka perustuu klikkimääriin.

Lue myös:
Nyt on aika päivittää kesärenkaat – katso suosituimpien mallien kärki

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta