Videospesiaali: Markku Alénin kaikki lava-autotestit Teknavissa

Maanantaina 9.10. esitettävässä Teknavin 14. tuotantokauden 4. jaksossa Markku Alénin käsittelyssä nähdään uusi Toyota Hilux. Markulla on kattavasti kokemusta avolavoista, ja löytyyhän mieheltä sellainen omastakin tallista.

Lava-autot ovat viime vuosina muuttuneet huomattavasti henkilöautomaisempaan suuntaan. Tämä näkyy paitsi autojen muotoilussa myös ominaisuuksissa. Mukavuuden paranemisen myötä näiden käyttö on yleistynyt myös yksityiskäytössä. Olemme Teknavissa perehtyneet tasaiseen tahtiin lava-autojen uutuuksiin, ja mielenkiintoisimmat ovat päätyneet myös itsensä Dr. Alénin käsittelyyn. Tässä koostettuna Alénin lava-autotestit hänen Teknavi-uransa varrelta.

Auto & Persoona – Markku Alén

Kyllähän automiehellä itsellään yksi lava-auto pitää olla. Markku ajaa itse arkiajojaan lava-autolla.

Iveco Daily kohtaa panssarivaunun

Markulla on pitkä historia Ivecon kanssa Dakar-ralleista. Iveco tekee maastokykyisiä työkaluja myös siviililiikenteeseen, mutta miten käy, kun vastaan asettuu Leopard-panssarivaunu.

Ford Ranger ja Ford F-150 SVT Raptor

Rapakon takana avolavat ovat olleet vuosikymmeniä myydyimpiä autoja. Perehdyimme Fordin malliston Euroopan ja Amerikan versioihin.

Toyota Hilux Arctic Trucks

Toyotan legendaarinen lava-auto on tuttu väline myös Teknavin tehoduolle. Kaksikko on ottanut tuntumaa myös edellisen sukupolven versioon muutama vuosi sitten.

Teknavi Islannissa

Olemme käyneet hakemassa tuntumaan avolavoihin myös Suomen metsiä haastavammissa olosuhteissa. Islannin luonto osoitti karuutensa ilman turhaa hienostelua.

Lue lisää Islannin seikkailusta ja katso myös muut reissun videot:
Tarina ja videot: Markku Alén Islannin napajäätiköillä – ”Kovin seikkailu, missä me ollaan oltu”

Mercedes-Benz Unimog

Tässä jo koetellaan autoluokan rajoja, mutta periaatteessa Mercedeksen Unimog menee lava-autojen luokkaan, vaikka koeajossa ollutkin auto oli varustettu peitetyllä lavalla. Niin tai näin, tämä maastokuorma-auto tarjoaa hurjaa etenemiskykyä.

Teknavin tv-ohjelman 14. tuotantokauden uudet jaksot maanantaisin kello 22.35 MTV3-kanavalla.