Tätä voi sanoa superpuhelimeksi: HP:n uutuus hämmensi messuväen

HP:n tuore lippulaivapuhelin Elite X3 on varsinainen tehopakkaus, mutta mielenkiinto laitteen kohdalla ei rajoitu ainoastaan uusimpaan ja nopeimpaan Snapdragon 820 -prosessoriin.

Windows 10:llä toimiva Elite X3 oli yksi Barcelonan messujen avauspäivän mielenkiintoisimpia tuotejulkistuksia. Puhelimessa on 6-tuumainen oled-näyttö, neljä gigatavua keskusmuistia ja jättikokoinen, yli 4000 milliampeeritunnin akku. Valmistaja ei ole julkaissut tarkkaa akun kestoa, mutta se on suurella todennäköisyydellä kahden vuorokauden luokkaa.

Eliteen voi kirjautua myös irisskannerilla, vilkaisemalla puhelimen etupaneelissa olevaan tunnistimeen. Lisäksi puhelimessa on sormenjälkitunnistin. Takaa löytyy 16 megapikselin kamera, etukamerassa niitä on kahdeksan.

Huippupuhelimet ovat yhä useammin vesitiiviitä, niin myös Elite X3. Valmistajan mukaan puhelin kestää upotuksen metrin syvyyteen puoleksi tunniksi.

Teknavi tutustui uutuuteen Barcelonan messuilla. Kädessä uutuus tuntuu paksummalta kuin useimmat huippuluurit, mutta toisaalta kyseessä on etupäässä yrityskäyttäjille suunnattu puhelin. Painoa laitteella on 190 grammaa.

Yrityskäyttäjiä kiinnostanee tieto, jonka mukaan Elite X3 ohjaa HP:n Mobile Extender -kannettavaa, jossa ei ole omaa prosessoria. X3 ohjaa laitetta ja 12,5-tuumaista kannettavaa käytetään vain näyttönä ja näppäimistönä.