Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Surface Pron tappaja? Huawein uutuustabletin kosketuskynässä on yllätys

Huawein vastaus Microsoftin Surface Pro 4:lle ja Applen iPad Prolle esiteltiin sunnuntaina Barcelonassa. MateBookin kalleimman version hinta on lähes 2000 euroa, eli laite on suora kilpailija Surface Pro 4:lle myös hintansa puolesta.

MateBookin kynässä on kilpailijoihin verrattuna mielenkiintoinen ominaisuus. Sitä voi käyttää myös laserosoittimena esimerkiksi Powerpoint-esityksissä. Kynässä olevia nappeja painamalla voi siirtyä kalvoissa eteen- tai taaksepäin.

Kokeilimme 69 euron hintaista MatePen -kynää mobiilimessuilla. Herkkyydeltään kynässä ei ole merkittävää eroa verrattuna Surface Pro 4:ään. Se tunnistaa voimakkaamman painalluksen ja toisaalta kynää voi käyttää myös kevyeen taiteiluun.

MateBookin valttina on ohuus ja keveys: laite on yli 100 grammaa kevyempi kuin Surface Pro 4. Tabletin seuraksi tarvitaan näppäimistö, joka tuo 150 euroa lisää tabletin hintaan. Näppäimistö on päällystetty nahalla, joten siinä on yksi syy korkeaan hintaan. Huawei on lisännyt näppäimistöön taustavalaistuksen. Suomen markkinoille tulee ääkkösillä varustettu versio, toisin kuin iPad Pron kohdalla.

Lue Teknavin aikaisempi vertailu Applen iPad Prosta ja Microsoft Surface Pro 4:stä täältä.

 

Huawei MateBook haastaa Microsoft Surface Pro 4:n

Huawein uutuustabletin kosketuskynässä on jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Katso tästä, mitä! Lisää tabletista voit lukea osoitteesta Teknavi.fi.

Julkaissut Teknavi 22. helmikuuta 2016