Kokeilussa LG:n virtuaalilasit: Tämän todemmaksi vuoristorata ei tule kotisohvalla

LG liittyi Barcelonan mobiilimessuilla virtuaalilasivalmistajien kasvavaan joukkoon. Korealaisyhtiön versio laseista on kevyempi kuin kilpailijoilla, esimerkiksi HTC:lla ja Sonylla. Syynä on se, etteivät lasit vaadi puhelinta näytöksi kuten Samsungin Gear VR. Itse asiassa LG:n 360 VR on pitkälti silmälasien tapainen, tosin selvästi kookkaampi. Laseissa on sangat, eikä niitä "pueta" päälle Gear VR:n tapaan.

LG:n virtuaalilasit liitetään usb-kaapelilla uuteen G5-puhelimeen. Käyttäjän on siis hyväksyttävä se tosiasia, että puhelimeen liitetty johto roikkuu ikävästi ohimolla lasien käytön aikana. Lasit ovat taitettavat, joten ne on helppo pitää matkalla mukana.

Etuna ratkaisussa on keveys. Lasit painavat ainoastaan 118 grammaa. LG:n niin ikään Barcelonassa esittelemällä 360-kameralla voi kuvata laseille omaa VR-sisältöä.

LG:n mukaan uutuus tulee myyntiin huhtikuussa. Messuilla esitellyt lasit eivät olleet vielä lopullinen myyntiversio.

Testi: Vuoristorata

Kokeilen laseja vuoristoratasimulaattorissa LG:N messuosastolla. Moottorisoidut penkit imitoivat aitoa vuoristoratakokemusta, mutta todelliseen fiilikseen pääsen vasta, kun asetan lasit päähän.

Lasit eivät istu aivan niin hyvin kuin pitäisi. Ne painavat nenää hieman liikaa, minkä takia en usko niiden olevan mukavat käyttää pidemmissä sessioissa. Onneksi nenätuki on vaihdettavissa sopivampaan.

Lasien kuva säädetään tarkaksi molemmille silmille erikseen pyöritettävällä linssin kehyksellä. Silmälasien käyttäjällä LG:n lasit eivät sovellu.

LG:n osastolla oleva edustaja kertoo, että lasien tarkkuus on 20 prosenttia tarkempi kuin kilpailijoilla. Tämä tarkoittanee Samsungin Gear VR -laseja, koska pahimmat kilpailijat kuten Oculus ja HTC eivät ole vielä tuoneet omia lasejaan myyntiin.

Kuva on tarkka, mielestäni tarkempi kuin yleisesti Gear VR:lle tarjolla olevissa sovelluksissa. Vuoristoradan vaunu kiipeää hitaasti ylös.

Kun vaunu lähtee vauhdilla alas, vatsassa nipistää. En ole koskaan liiemmin pitänyt vuoristoradoista, eikä kokemus nytkään ole nautittava. Virtuaalinen vauhti tuntuu vatsanpohjassa asti.