Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Withingsin ScanWatch-kello tuli saataville Euroopassa - sisältää EKG-mittauksen ja uniapneatunnistuksen

Ranskalainen Withings on tuonut uuden ScanWatch-älykellonsa myyntiin Euroopassa. Uutuus maksaa kellotaulun koosta riippuen joko 279,95 (38 millimetriä) tai 299,95 euroa (42 millimetriä).

Withingsin mukaan ScanWatch on yhtiön kehittynein älykello terveyttä seuraavia toimintoja tarkasteltaessa. Sykemittarillaan kello tarkkailee käyttäjänsä sykettä rytmihäiriöiden (AFib) varalta ja kehottaa tarvittaessa tekemään EKG-mittauksen (elektrokardiogrammi). Mittaus kestää noin 30 sekuntia ja se toteutetaan asettamalla kaksi sormea kellotaulun reunalle, jolla sensorit sijaitsevat.

Elektrokargiogrammin tulokset siirtyvät automaattisesti Withingsin HealthMate-sovellukseen, mistä ne on myös helppo tulostaa vaikkapa lääkärin tarkasteltaviksi. ScanWatchissa on myös SpO2-sensori, jolla se tarkkailee veren happipitoisuutta ja osaa näin tunnistaa muun muassa uniapnean merkkejä.

EKG-tulokset siirtyvät nopeasti HealthMate-sovellukseen.

Ulkoisesti 5ATM-luokituksen mukaisesti vesitiivis ScanWatch muistuttaa aiempaa Steel HR:ää. Siinä on perinteiset analogiset viisarit ja kellotaulun ylälaidassa pieni pyöreä näyttö, joka kertoo esimerkiksi sykkeestä ja sovelluksen ilmoituksista. Kellotaulun alalaidassa on Withingsin perinteinen päivän askeltavoitteen täyttymistä seuraava analoginen mittari.

Ruostumattomasta teräksestä (316L) valmistettua kellotaulua suojaa safiirilasi, ja mukana toimitetaan fluoroelastomeeristä valmistettu ranneke. Saatavilla on myös lukuisia kankaisia, nahkaisia ja metallisia rannekkeita, joiden hinnat alkavat 35,95 eurosta.

Withings ScanWatch sisältää myös GPS:n vaikkapa lenkkeilyä varten ja automaattisesti aktivoituvat treenitilat kävelylle, juoksulle, pyöräilylle ja uinnille. Kello seuraa automaattisesti myös käyttäjän unta.

ScanWatchin tyylivaihtoehtoja.

Käyttöajaksi Withings ilmoittaa 30 vuorokautta, ja akku ladataan mukana toimitettavalla alustalla.

Withings ScanWatch on nyt saatavilla Withingsin verkkokaupasta joko mustana tai valkeana. ScanWatch 38 millimetrin kellotaululla maksaa 279,95 euroa, 42 millimetrin kellotaululla puolestaan 299,95 euroa.