Virallinen Tesla-sovellus Apple Watchille? Muskilta vihjaileva vastaus

Tesla-autoa saattaa pian voida hallinnoida virallisella Apple Watch -sovelluksella.

Tesla-miljardööri Elon Muskin mukaan ajatus kuulostaa toteuttamiskelpoiselta.

Teslan sähköautojen asetuksia voi säädellä etänä esimerkiksi älypuhelimella, mutta virallista Apple Watch -sovellusta Tesla ei toistaiseksi ole julkaissut. Tulevaisuudessa sellainen saattaa kuitenkin olla luvassa, Teslan toimitusjohtaja Elon Musk vihjaa.

Musk kommentoi asiaa viestipalvelu X:ssä, kun eräs, iPhonen akun loputtua autonsa ulkopuolelle jäänyt Tesla-kuljettaja tiedusteli asiaa toimitusjohtajalta. Entä voisiko Tesla-sovelluksen tuoda Apple Watchille? ”Toki”, kuului Muskin ytimekäs vastaus.

Minkäänlaisia virallisia tietoja Apple Watchin Tesla-sovelluksesta ei toistaiseksi ole, ja Muskin kommentistakaan ei välttämättä kannata vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Kaikesta päätellen Tesla-sovellus Apple-älykelloille saattaisi kuitenkin ajatuksena miellyttää Muskia.

Virallisella Tesla-sovelluksella voisi kenties ainakin esilämmittää auton, kytkeä päälle erilaisia ajotiloja, seurata akun latautumista ja lukita tai avata ovet, aiheesta kirjoittava 9to5Mac arvioi.

App Storessa on jo ennestään saatavilla lukuisia kolmannen osapuolen vaihtoehtoja, kuten Watch App for Tesla, mutta virallinen Tesla-sovellus saattaisi tehdä käytöstä helpompaa.