Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Videolla: Teslan uusi Smart Summon -kutsutoiminto ei usein toimi luvatulla tavalla – parkkipaikoilla itseajava auto johtanut vaaratilanteisiin ja osumiin

Tesla-autoihin tuli hiljattain osana ohjelmistopäivitystä uusi Smart Summon -toiminto, jonka avulla auton voi tilata Teslan älypuhelinsovelluksesta luokseen 60 metrin etäisyydeltä. Pääasiassa ominaisuus on tarkoitettu käytettäväksi parkkipaikoilla.

Käytännössä ominaisuus ei kuitenkaan toimi lainkaan niin älykkäästi kuin mitä Tesla itse on esittänyt. Lyhyessä ajassa Smart Summon on johtanut jo useisiin kömmähdyksiin, vaaratilanteisiin sekä myös osumiin muiden autojen kanssa.

Yhdysvaltojen liikenteen turvallisuudesta vastaava viranomainen NHTSA onkin jo kutsunut Teslan kuultavaksi.

Teslan mukaan toiminnon käytön pitäisi olla turvallista, sillä kameroiden ja anturoiden avulla auton pitäisi pystyä havaitsemaan sen tielle tulevat esteet ja tarvittaessa pysähtymään. Lisäksi auton liikkeen voi pysäyttää myös sovelluksesta.

Vaikka kyse on auton ominaisuudesta, on Tesla korostanut, että vastuu on aina auton kuljettajalla – myös Smart Summon -toimintoa etänä käytettäessä. Auton tulee olla kuljettajan näkökentässä ja tilanteen turvallinen.

Muutaman ensimmäisen päivän aikana julkaisunsa jälkeen Smart Summon -toimintoa käytettiin Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin mukaan jo 550 000 kertaa.

Smart Summon toimii Tesla-autoissa, joissa on lisävarusteena täyden itseajamisen paketti.

Alla ensin Teslan mainosvideo, joka näyttää kuinka ominaisuuden pitäisi toimia. Alemmilla videoilla puolestaan nähdään, miten Smart Summon ei toimivuudeltaan monesti lunastakaan kovia lupauksia.