Uusi Liikennetilanne-sovellus kertoo ajokelistä ja ruuhkista – nyt ladattavissa Androidille ja iPhoneen

Vuoden alusta toimintansa aloittanut, Suomessa nykyisin aiemmin liikennevirastolle kuuluneista liikenteenohjauksesta ja -hallinnasta sekä turvallisuudesta vastaava Traffic Management Finland -yhtiö on julkaissut Liikennetilanne-palvelunsa nyt myös mobiilisovelluksina.

Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-sovellus on ladattavissa Android-laitteille Google Play -kaupasta ja Apple-laitteille App Storesta. Lisäksi Liikennetilanne-palvelu on tarjolla verkkoselainversiona osoitteessa liikennetilanne.tmfg.fi.

Liikennetilanne-sovellus perustuu Traffic Management Finlandin julkaisemaan avoimeen dataan muun muassa tieliikenteen häiriöistä, ajokelistä ja ennusteesta, liikenteen sujuvuudesta ja ruuhkista, painorajoituksista ja jääteistä. Keskeistä sovelluksen sisältöä ovat myös maanteiden varrelta kerättävät kuvat kelikameroista sekä mahdollisuus jättää palautetta liikenneväylien kunnosta ja tehdä ilmoituksia liikenteen sujuvuudesta.

Rautatieliikenteen osalta sovelluksessa on saatavilla asemakohtaisia henkilöliikenteen aikataulu- ja täsmällisyystietoja. Meriliikenteen tiedot sisältävät varoitukset vesillä liikkujille sekä satamassa olevien ja seuraavaksi saapuvien alusten tiedot kaikista Suomen satamista.

”Meillä on iso määrä reaaliaikaista dataa liikennetilanteesta, jonka haluamme nyt tuoda helppokäyttöisenä palveluna liikkujille. Sovellus tarjoaa liikenteen tilannekuvaa ja se on hyvä esimerkki siitä, minkälaisia loppukäyttäjäpalveluita avointa dataa hyödyntäen voidaan tuottaa. Tavoitteenamme on sujuvoittaa ihmisten ja tavaroiden liikkumista”, Traffic Management Finlandin ekosysteemi- ja teknologiajohtaja Janne Lautanala kertoo.

”Käymme aktiivista vuoropuhelua liikenteen ekosysteemissä toimivien kumppanien kanssa tiedon avaamisesta, hyödyntämisestä ja jakelusta, jotta markkinoille syntyy uusia liikkumista sujuvoittavia palveluja”, Lautanala jatkaa.