Suomessa kehitetty Reittiopas laajenee pian myös Viroon

Helsingissä ja Suomen suurimmissa kaupungeissa käytössä oleva julkisen liikenteen Reittiopas laajenee syksyllä Viroon, kun Viron Tiehallinto (Maanteeamet) ottaa käyttöön Helsingissä kehitetyn reittioppaan julkiselle liikenteelle, pyöräilijöille ja kävelijöille.

Digitransit-ohjelmistoon perustuvaa reittiopasta ovat kehittäneet Helsingin seudun liikenne HSL, TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy (LMJ) sekä liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki on lisäksi edistänyt FinEst Smart Mobility -hankkeessa reittioppaan laajentumista Viroon.

Viro on kumppanina sitoutunut yhteistyöhön ja reittioppaan kehittämiseen.

“Tämä on erinomainen uutinen kaikille reittioppaan käyttäjille. Laajenevasta käyttäjäkunnasta hyötyvät kaikki reittiopasta käyttävät kaupungit, kun avoimeen lähdekoodiin perustuvaa alustaa kehittävät kaikki kaupungit yhdessä”, kertoo projektipäällikkö Jari Honkonen Forum Virium Helsingistä.

Viron tiehallinnon suunnitelmissa on ottaa Digitransit-ohjelmistoon perustuva reittiopas käyttöön syksyllä 2019. Digitransit on HSL:n, Traficomin ja TVV LMJ Oy:n tarjoama avoimen lähdekoodin palvelualusta, johon liittyminen on helppoa.

“Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä, jonka ansiosta voimme hyödyntää suomalaista osaamista sekä tuottaa Viroon reittioppaan kustannustehokkaasti ja nopealla aikataululla. Odotamme myös innolla, että pääsemme yhdessä edistämään reittiopasta ja tarjoamaan sen avulla kaupungissa liikkujille mukavia matkustuskokemuksia”, kertoo tuotepäällikkö Kaspar Karm Viron tiehallinto Maanteeametista.

Reittioppaan laajentaminen Viroon on EU-hanke Finest Smart Mobilityn yksi keskeinen saavutus.