Sovellusjonglööraus historiaan - EasyParkilla voi maksaa pysäköinnin kanssa samanaikaisesti myös sähköauton lataamisen

Suomen suosituin pysäköintisovellus EasyPark aloitti uudistukset aiemmin toukokuussa, jolloin sovelluksen ilmettä päivitettiin jo merkittävästi.

Nyt EasyPark päivittyy mahdollisuudella maksaa pysäköinnin kanssa samanaikaisesti myös sähköauton lataamisen.

”Sovellusjonglööraus on monelle autoilijalle nykyään tuttu ongelma. Jatkuvasti joutuu arpomaan, mikä palvelu missäkin on käytössä milläkin kännykkäsovelluksella. Ja sitten kun jotain sovellusta ei ole ladannut, juuri sitä sovellusta latauspisteellä tai parkkihallissa tarvitsisi. Tätä ongelmaa samanaikaisuus purkaa”, EasyParkin maajohtaja Jutta Vatanen sanoo.

EasyParkin sovelluksella toimivien latauspisteiden määrä on laajentunut Suomessa kahden viime vuoden aikana 200 prosentilla eli kolminkertaiseksi. Lisäksi sovelluksella voi maksaa latauksen kattavasti myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Lataamisen maksaminen toimii sovelluksessa pysäköinnin maksamistoiminnon tapaan.

Sähköautoilijoiden on tärkeää huomioida, että auton lataamisen aikainen pysäköintikin voi olla maksullista. Lataaminen ei siis vertaudu tankkaamiseen, mikä johtunee ainakin lataamisen yleensä huomattavasti pidemmästä kestosta.

”Rasittaahan se hermoja, kun löytää niukoilla virroilla jonnekin lataamaan ja sitten tarvitseekin uuden sovelluksen, jotta saa maksettua sen pysäköinninkin. Sakkoriskiä ei kuitenkaan kannata ottaa, jottei tule tiketti latausmaksun oheen”, Vatanen toteaa.

Uutta EasyParkissa on myös se, että pysäköintimaksun voi nyt hoitaa yritystilillä ja samalla ladata autoa omakustanteisesti tai päinvastoin.

”Kehityksessä on huomioitu kaikki saatu asiakaspalaute sekä asiakastutkimus. Yritystilin ja henkilökohtaisen tilin samanaikainen käyttäminen on ollut yksi paljon toivottu ominaisuus. Kaikkinensa yritystilin käyttäminen on yhä jouhevampaa. Työkäytön kuitit lähtevät sovelluksesta suoraan työnantajalle, eikä tarvitse hikoilla kuittien kanssa”, Vatanen kertoo.

Autoa ladatessa EasyPark-sovellus näyttää nyt latauksen määrän. Latauksen kustannus on myös uudessa ulkoasussa näkyvästi esillä.

Päivittyvä EasyPark-sovellus saa vielä lisää uusia ominaisuuksia alkukesän aikana.