Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sonyn mystinen korvanappi paljastettiin: Tarkoitettu käytettäväksi aamusta iltaan

Sony vastasi yhdestä Barcelonan mobiilimessujen yllätyksestä, kun se esitteli uudenlaisia mobiililaitteita yhdessä uuden Xperia X -puhelinmalliston kanssa.

Uutuuksista ensimmäisenä tulee myyntiin Xperia Ear, joka ei ole aivan tavallinen bluetooth-kuuloke. Korvanappi puhuu käyttäjälleen ja kertoo äänellä älypuhelimeen tulleista viesteistä, puheluista, kalenterimerkinnöistä, uutisista tai muusta oleellisesta informaatiosta. Ideana siis on, ettei älypuhelinta tarvitse kaivaa taskusta.

Kuulokkeeseen voi antaa äänikomentoja tai sen avulla voi soittaa puheluita.

Xperia Ear kommunikoi puhelimen kanssa NFC:n tai bluetoothin välityksellä. Sonyn mukaan korvanappi on suunniteltu niin, että sitä voi pitää korvassa koko päivän.

Sonyn toinen uutuus on Xperia Eye, jonka markkinoille tulosta ei annettu vielä tarkkaa tietoa. Laite on tulossa myyntiin kuitenkin vielä tämän vuoden aikana.

Kyseessä on pieni kaulukseen kiinnitettävä kamera, joka tallentaa käyttäjänsä aktiviteetteja ja elämää. Kyseessä ei ole varsinainen action-kamera vaan enemmänkin laite, joka on tarkoitettu käytettäväksi pitkin päivää. Xperia Eyessa on 360 asteen linssi. Kamera osaa ottaa vastaan äänikomentoja ja se tunnistaa kasvot automaattisesti.

Uusien Xperia-laitteiden mystisin on Xperia Projector, josta annettiin vielä hyvin vähän tietoa. Kyseessä on projektori, jolla siirretään kuva esimerkiksi pöydän tai seinän pinnalle. Kyseistä pintaa voi käyttää tämän jälkeen interaktiivisesti.

 

Xperia Agent on tarkoitettu älykodin ohjaamiseen. Agentissa on pyörivä kamera, kosketusnäyttö ja se tunnistaa äänikomentoja.