Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sony esitteli todellisen hirviökamerapuhelimen: Ennustava tarkennus ja huima herkkyys

Sony esitteli tänä aamuna Barcelonan mobiilikonferenssissa uuden Xperia X-sarjan, johon tuodaan kolme puhelinmallia: Xperia X, Xperia X Performance ja Xperia XA.

XA on keskihintainen älypuhelin, jossa on kahden gigatavun RAM-muisti, 1280 x 720 pikselin näyttö ja 13 megapikselin kamera.

Malliston kallein versio on Xperia X Performance, jonka näyttö on 5-tuumainen. Puhelimessa on 3 gigatavun keskusmuisti ja sormenjälkitunnistin ja erittäin nopea Snapdragon 820 -suoritin, jollaista on ootettu vasta Sonyn seuraavaan lippulaivamalliin.

Ennustava tarkennus

Mielenkiintoisin ominaisuus Performancessa on automaattihybriditarkennuksella varustettu 23 megapikselin takakamera. Kun käyttäjä on tarkentanut kohteen, kamera seuraa kohdetta ja pitää tarkennuksen lukittuna. Varsinainen juju on se, että kamera pyrkii ennustamaan, mihin kuvattava kohde liikkuu.

Teknavi pääsi kokeilemaan puhelinta heti julkistuksen jälkeen. Kokeilumme perusteella tarkennus pysyy kohteessa hyvin sen jälkeen, kun kamera tunnistaa valitun kohteen. Kohteen liikkeiden ennustaminen ei kuitenkaan toiminut jokaisella kuvauskerralla.

Automaattihybriditarkennus on tuttu ominaisuus Sonyn Alpha-järjestelmäkameroista. Nyt teknologia on tuotu ensimmäistä kertaa älypuhelimiin.

Performance-mallin kamera on teknisiltä tiedoiltaan vaikuttava, sillä sen maksimiherkkyys on jopa ISO 12800. Puhelimen etukamerassa on 13 megapikseliä.

Parannuksia akun kestoon

Performance-mallin akun kestoa on parannettu siten, että myös akun käyttöikää on pidennetty. Laitteessa on 2700 milliampeeritunnin akku, jolle Sony lupaa kahden päivän käyttöajan. Akun käyttöikää on pidennetty Qnovon Adaptive Charging -tekniikalla. Se lupaa tuplata akun käyttöiän.

X-sarjan puhelimiin tulee useita värivaihtoehtoja. Tarjolla ovat valkoinen, grafiitinmusta, lime ja ruusukulta. Näistä etenkin lime näytti Sonyn tiskillä houkuttelevalta. Puhelimet tulevat saataville kesäkuussa.