Samsung julkisti uuden Galaxy Fit3 -aktiivisuusrannekkeen - varustettu selvästi suuremmalla näytöllä ja monilla lisätoiminnoilla

Samsung on julkistanut uuden Galaxy Fit3 -aktiivisuusrannekkeensa, joka viime viikkojen ja kuukausien aikana ehti jo paljastua useissa vuodoissa.

Edellisen aktiivisuusrannekkeensa Galaxy Fit2:n Samsung julkisti syyskuussa 2020, joten seuraajaa on saatu odotella pitkään. Pitkän odotuksen vastapainona Galaxy Fit3 tuo merkittävän kokonaisuudistuksen Samsungin aktiivisuusrannekkeiden sarjaan.

Värivaihtoehtoja Galaxy Fit3:sta ovat harmaa, pinkki kulta sekä hopea. Samsungin mukaan Galaxy Fit3 tulee saataville Aasiassa, Keski- ja Etelä-Amerikassa sekä Euroopassa 23. helmikuuta alkaen. Tarkempia paikallisia saatavuus- tai hintatietoja Samsung ei ole vielä kertonut.

Galaxy Fit3 on varustettu 1,6 tuuman AMOLED-näytöllä, jonka pikselitiheys on 302 pikseliä tuumaa kohti 402×256 pikselin tarkkuudella. Näytön pintana on 2.5D-lasi. Edeltävässä Galaxy Fit2:ssa näyttö oli vielä huomattavasti pienempi, 1,1 tuumaa, ja Galaxy Fit3 tarjoaakin 45 prosenttia suuremman näytön. Kellotaulun voi valita yli 100 erilaisesta valmiista vaihtoehdosta tai käyttää taustana omaa kuvaa.

Lisäksi Galaxy Fit3 sisältää nyt muovin sijaan alumiinista valmistetun rungon kestävyyden ollessa 5ATM / IP68 -luokitellusti pöly- ja vesitiivis. Galaxy Fit3:n mitat ovat 42,9 x 28,8 x 9,9 millimetriä (10 prosenttia ohuempi kuin Fit2) ja paino 36,8 grammaa rannekkeen kanssa. Eri runkomateriaalin ja suuremman koon myötä Galaxy Fit3 on selvästi painavampi kuin 21-grammainen edeltäjänsä. Rannekkeet kiinnittyvät helposti yhdellä painalluksella.

Kosketusnäytön lisäksi Galaxy Fit3:n oikealta sivulta löytyy yksi toimintopainike.

Galaxy Fit3 sisältää tavanomaiset ominaisuudet aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan, mukaan lukien sykkeen ja veren happipitoisuuden mittauksen.

Samsung Galaxy Fit3 eri kuvakulmista.
Samsung Galaxy Fit3 eri kuvakulmista.

Erilaisia harjoitustiloja Galaxy Fit3 tukee yli 100 kappaletta, joista kuuden osalta tarjolla on automaattinen tunnistus. Tuettujen harjoitustilojen määrä on kasvanut Galaxy Fit2:n 90 tilasta.

Unenseurantaa Galaxy Fit3:ssa on kehitetty eteenpäin sisältämään myös kuorsaamisen tunnistus, veren happipitoisuuden mittaus, unen laajempi seuranta pisteytyksen kera sekä ohjeet unen parantamiseen. Lisäksi mukana on stressin seuranta, ja Galaxy Fit3:lla voi myös seurata kuukautiskiertoa.

Uusia ominaisuuksia Galaxy Fit3:ssa ovat myös kaatumisen tunnistus, SOS-hätäpuhelut virtapainiketta useasti painamalla sekä kaksisuuntainen rannekkeen ja paritetun älypuhelimen välinen kadonneen laitteen etsintä.

Kiihtyvyysanturin lisäksi Galaxy Fit3:ssa on myös gyroskooppianturi sekä barometri.

Lisäksi Galaxy Fit3:a voi käyttää myös älypuhelimen kameran tai mediatoiston kauko-ohjaimena.

Tyypillinen akunkesto Galaxy Fit3:ssa yltää 208 milliampeeritunnin akulla 13 päivään, joka on suurempi näyttö huomioiden kelpo suoritus. Edeltävässä Galaxy Fit2:ssa akunkesto ylsi jopa 15 päivään tyypillisellä käytöllä ja 21 päivään vähäisellä käytöllä.

Tekniseen perustaan Galaxy Fit3:ssa lukeutuu 16 megatavua RAM-käyttömuistia ja 256 megatavua tallennusmuistia.

Samsungin älykellot ovat tätä nykyä varsin kehittyneitä Wear OS -käyttöjärjestelmällä varustettuna. Niihin nähden Galaxy Fit3 tulee olemaan huomattavasti yksinkertaisempi, vaikka muotoilultaan se kasvaneen näytön myötä muistuttaakin jo hieman enemmän älykelloja.

Monipuolisemmista älykelloista Galaxy Fit3 eroaa muun muassa sovellusten asentamisen mahdottomuudella. Lisäksi Galaxy Fit3 ei myöskään sisällä omaa GPS-paikannusta tai NFC-lähiyhteyttä maksamiseen. Myöskään puhelujen puhuminen ei ole mahdollista, sillä Galaxy Fit3 ei sisällä mikrofonia tai kaiutinta. Paritettuun puhelimeen Galaxy Fit3 yhdistyy Bluetooth 5.3 -yhteydellä.