Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Apple kehittää CarPlayn laajennusta - mahdollistaisi auton toimintojen hallinnan

Apple haluaa tehdä CarPlay-alustastaan entistä monipuolisemman.

Bloombergin raportin mukaan CarPlaylla voisi tulevaisuudessa hallinnoida myös auton toimintoja.

Applen CarPlay-alusta saattaa tulevaisuudessa integroitua entistä tiiviimmin osaksi uusia autoja. Tuoreen raportin mukaan CarPlaylla voisi ennen pitkää ohjastaa monia auton sisäisiä toimintoja aina ilmastoinnista äänentoistoon.

CarPlay on yhdessä iPhonen kanssa toimiva alusta, joka mahdollistaa Android Auton tavoin jo nyt esimerkiksi viihteen, kuten musiikin, hallinnoinnin yhteensopivilla autoilla. Itse kulkupeliä CarPlaylla ei kuitenkaan ole toistaiseksi voinut hallita, mutta pian tähän saattaa olla luvassa muutos.

Raportin mukaan Apple haluaisi, että CarPlay-alustalla voisi tulevaisuudessa tehdä hyvin monipuolisesti ajomukavuuteen vaikuttavia muutoksia ja kenties vaikkapa säätää istuimen asentoa ääni- tai kosketuskomennoin.

On pitkälti valmistajista kiinni, millaisiin toimintoihin CarPlay lopulta venyy. Apple pystyy kyllä tarjoamaan alustan, mutta autonvalmistajat eivät välttämättä halua luovuttaa teknologiajätin ohjelmistolle laajoja hallintaoikeuksia esimerkiksi ajo-ominaisuuksien mukauttamiseen.

Apple on jo kauan tarjonnut autonvalmistajille rajapintoja, joilla monipuolisiakin toimintoja on voinut integroida CarPlayhin. Suurta suosiota ne eivät ole toistaiseksi saaneet, mutta ajatusta tiiviimmästä integraatiosta ei silti ole kuopattu.