Uusi verkkokauppa Teknavi.com

LG esitteli superpuhelimensa: Laajakulmakamera ja uudenlainen moduulirakenne

LG on hetki sitten esitellyt Barcelonan mobiilimessuilla uusimman huippupuhelimensa, jonka ominaisuuksissa ei ole menty säästöliekillä.

LG on pudonnut maailmanmarkkinoilla selvästi Samsungin ja Applen taakse, mutta se ei näytä hidastavan korealaisen elektroniikkajätin menoa.

Ulkoisesti

G5 on täysmetallinen puhelin, jollaista valmistajalta odotettiin jo viime vuonna. Tuolloin LG kuitenkin tyytyi esittelemään nahkaisen puhelinmallin, joka herätti ristiriitaisia tuntemuksia. Metallisesta rakenteestaan huolimatta G5:n akku on käyttäjän itse vaihdettavissa. Akku liukuu ulos puhelimen alaosasta.

Muotoilultaan G5 tuo uusia tuulia. Aikaisemmat G-sarjan huippumallit ovat olleet takaa kaarevia, mutta nyt takaosa on suora. Puhelin on raikkaan näköinen ja tuntuu kädessä miellyttävältä.

G5:n yksi uutuuksista on kilpailijoiden puhelimista jo tuttu sormenjälkitunnistin. LG:n V10-puhelimessa esitelty päänäytön yläpuolella oleva kakkosnäyttö löytyy myös G5:stä.

Näyttö

G5:n näyttö edustaa terävintä teknistä kärkeä. Puhelimessa on 5,3-tuumainen Quad HD -näyttö, jonka resoluutio 2560 x 1440 pikseliä. 4K-tarkkuuteen LG ei ole kuitenkaan vielä siirtynyt.

Samsung Galaxy S7:n tavoin G5:n näyttö tukee Always on -tekniikkaa, joka mahdollistaa esimerkiksi näytöllä näkyvän kellonajan myös silloin, kun näppäinlukkoa ei ole avattu.

Kamera

G5 ei petä myöskään kameraosastolla. Käyttäjä voi ottaa 135 asteen laajakulmaisia valokuvia G5:n takakameralla. G5:n takakuoressa on kaksi erillistä kameralinssiä, 16:n ja 8:n megapikselin kennot. Käyttää voi vaihtaa nopeasti kamerasta toiseen.

Modulaarinen rakenne ja useita lisävarusteita

G5 erottuu kilpailijoistaan modulaarisella rakenteella, jonka ansiosta täysmetalliseen runkoon on rakennettu mahdollisuus vaihtaa akku itse. Samaan moduulipaikkaan voi liittää lisävarusteita kuten salaman, kamerajalustan ja fyysisen näppäimistön. Alkuvaiheessa lisävarustelista on suhteellisen kapea. Tarjolle tulee digitaalinen D/A -muunnin LG Hi-Fi Plus, joka on Bang & Olufsenin käsialaa. Muunnin parantaa G5:een siirrettävän audion laatua muista Android-laitteista tai pc-tietokoneelta. Toinen lisävarustemoduuli on kamerapidike, joka toimii myös lisäakkuna.

G5:n seuraksi LG esitteli erilisiä lisävarusteita kuten 360 asteen kameran ja päähän kiinnitettävän VR-kamera sekä Rolling bot -dronen, jossa on kamera ja sisäinen kaiutin. Robottia voi ohjata puhelimella ja sillä voi tallentaa videota.

Akun kesto

G5:n akunkestosta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta fyysisesti akku on pienempi kuin edeltäjässään G4:ssä. Toisaalta laitteen prosessori on energiatehokkaampi ja Android 6.0 -käyttöjärjestelmä osaltaan parantaa virrankestoa.