Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Legendaarisen kameravalmistajan älypuhelimelle murska-arvio: Huonoin ominaisuus kamera

Kodak tunnetaan yli sadan vuoden markkinaherruudesta kameramarkkinoilla, mutta vuonna 2012 yhtiö hakeutui velkasaneeraukseen ja teki sittemmin päätöksen kameroiden ja filmien valmistuksen lopettamisesta.

Tämän jälkeen Kodakilta on nähty uusia mielenkiintoisia avauksia, kuten nyt markkinoille saapunut Ektra-älypuhelin. Laitteelta odotettiin etukäteen paljon, etenkin sen kameralta.

Ektrassa on 21 megapikselin takakamera, jossa on optinen kuvanvakaaja. Puhelin on muotoiltu retrohenkisesti ja materiaalina on käytetty muun muassa nahkaa. Kameraharrastajia kosiskellaan kaksivaiheiselle kuvauspainikkeella perinteisten kameroiden tapaan. Lisäksi puhelimessa on useita esiasennettuja valokuvaussovelluksia.

Tuoreimmissa arvioissa Ektra on kuitenkin saanut kaikkea muuta kuin mairittelevia arvioita. Cnet.com suorastaan lyttää laitteen ja antaa sille 5,2 pistettä. Maksimipistemäärä on 10.

Cnetin valokuvaukseen erikoistuneen toimittajan mukaan Kodakin puhelimen kamera on pahasti epäonnistunut kuvien laadun suhteen. Suurimmat heikkoudet ovat valkotasapainon määrittelyssä ja huonossa kuvaustuloksessa sisätiloissa ja ulkona esimerkiksi katuvalojen valaistuksessa.

Toimittaja moittii lisäksi onnetonta akun kestoa ja muovisia materiaaleja.

Kodak Ektra on myynnissä noin 500 euron hintaan.