Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kansainvälinen Radioplayer-palvelu korvaa Radiot.fin - Yle ja kaupalliset radiokanavat löytyvät jatkossakin yhdestä paikasta

Radioplayer-palvelu korvaa Radiot.fin, josta ovat löytyneet suomalaiset radiokanavat.

Radioplayer on kansainvälinen audiosisältöjen alusta, joka tarjoaa radiolle ja muille audiosisällöille yhtenäisen käyttökokemuksen eri laiteympäristöissä ja turvaa kotimaisen audiosisällön asemaa kansainvälisiä alusta- ja teknojättejä vastaan, kerrotaan tiedotteessa.

Radioplayer-palvelujen tarjoajina Suomessa toimivat Yleisradio ja kaupallisten radioiden edustaja RadioMedia.

”Audion kuuntelu lisääntyy koko ajan ja radio kulkee ihmisten mukana kaikkialle”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. ”Ylellä on tärkeä rooli kotimaisen kulttuurin tukijana ja suomalaisen sisällön monimuotoisuuden mahdollistajana, ja Radioplayer on yksi tapa toteuttaa sitä.”

”Audio monissa muodoissaan elää tällä hetkellä kulta-aikaansa ja Radioplayerin avulla voimme tarjota entistä paremman online-kokemuksen radioiden kuuntelijoille esimerkiksi autoissa ja älykaiuttimissa”, kommentoi RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller. ”Radiot.fi-palvelu otettiin aikoinaan hyvin vastaan ja uskon, että Radioplayer houkuttelee jatkossa yhä useampia suomalaisia online-radion pariin.”

Vuonna 2014 lanseerattu Radiot.fi yhdisti kaupalliset radiot sekä Ylen radiokanavat samaan palveluun, jota käyttää tällä hetkellä noin 110 000 suomalaista viikoittain. Selaimessa ja mobiililaitteissa sovelluksen kautta toimivan palvelun tuotti Radiosoitin Suomi Oy, jonka Yle ja kaupallisia radioita edustava RadioMedia omistavat yhdessä. Kaikki suomalaiset radiokanavat ovat osallistuneet palvelun kehittämiseen.

Radiot.fin korvaavan Radioplayerin taustalla on Iso-Britannissa vuonna 2011 perustettu voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on broadcast-alan omistama ja ylläpitämä kaikissa jäsenmaissa.  Suomen mukaantulon myötä Radioplayer toimii 16 maassa. Suomessa Radioplayer-palvelusta vastaavat Radiot.fin tavoin Ylen ja kaupallisten radioiden yhteinen yhtiö Radiosoitin Suomi Oy.

Uuden Radioplayer-palvelun kerrotaan kuulijoille entistä enemmän mahdollisuuksia suosikkikanaviensa kuunteluun. Kansainvälisyys tuo uusi mahdollisuuksia: esimerkiksi yhteistyö autovalmistajien kanssa on yksi merkittävimmistä kehityssuunnista. Radioplayer toimii jo useiden autovalmistajien autoissa, ja lisää on tulossa. Aktiivista tuotekehitystä tehdään myös muun muassa mobiilisovellusten ja älykaiutinten parissa. Sisältöjen integraatiomahdollisuuksia kehitetään autojen viihdejärjestelmien lisäksi myös esimerkiksi älykelloihin.

Radioplayer-palvelua pääsee nyt käyttämään osoitteessa radioplayer.fi, johon myös radiot.fi jo uudelleenohjautuu. Mobiililaitteilla Radiot.fi- ja Radioplayer-sovellukset ovat rinnakkain käytettävissä muutaman kuukauden ajan. Käyttäjiä kehotetaan lataamaan uusi sovellus laitteelleen. Keväällä 2023 Radiot.fi-sovellus poistuu käytöstä.