Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 12 -puhelimet: Apple siirtyy 5G-aikaan ja luopuu johdoista

Applen uusimpien iPhone 12 -lippulaivapuhelimien tärkeimpiä ominaisuuksia ovat iso edistysaskel pimeäkuvauksessa, parempi puhelimen kestävyys ja siirtyminen perinteisistä kaapeleista kohti MagSafe-magneettikiinnityksellä yhdistettäviä lisälaitteita.

Applen puhelimet ovat pitkään olleet sulavakäyttöisiä ja tässä on edelleen menty eteenpäin, kun uusiin malleihin on tuotu uusi A14-järjestelmäpiiri. Uusi järjestelmäpiiri tukee myös 5G-yhteyksiä ensimmäistä kertaa Applen puhelimissa.

Tehokkaampi järjestelmäpiiri ja uudistetut kamerat parantavat valokuvauksen suorituskykyä erityisesti pimeässä. Applen iPhone 12 Pro -malleissa on parempaa kuvausta varten myös LiDAR-sensori, joka mittaa kuvattavien kohteiden etäisyyden ja parantaa tämän myötä tarkennusta.

Runkoon on tehty uudistuksia, jotka Apple on nimennyt Ceramic Shieldiksi. Puhelimen pitäisi kestää aiempaa paremmin putoamisia ja iskuja. Sekä näyttölasin että lasia ympäröivän rungon kestävyyttä on parannettu.

Uudet MagSafe-lisälaitteet kiinnittyvät magneetilla puhelimen selkämykseen ja yksi ominaisuuksista on myös MagSafen kautta puhelimen langaton lataus.

Apple luopui samalla puhelimen mukana toimitettavasta pistorasiaan kytkettävästä laturista. Tällä yhtiö haluaa kenties houkutella käyttäjiä enemmän langattoman latauksen käyttöön, jotta käyttäjä ostaisi samantien langattoman laturin ja sitä varten adapterin pistoriasiaan.

Mukana toimitetaan kuitenkin myös Lighting – USB-C -kaapeli, jolle täytyy vain itse hankkia sopiva adapteri pistorasiaan, mikäli puhelinta haluaa ladata perinteisellä tavalla.

iPhone 12 MagSafe

Isoin miinus Applen uutuuksissa on edelleen 60 hertsin näytön käyttö. Android-mallit ovat siirtyneet jo parin vuoden ajan kohti sulavampia 90 ja 120 hertsin näyttöjä, jotka tekevät puhelimen peruskäytöstä todella paljon sulavampaa ja tuovat omanlaisensa lippulaivapuhelimen tuntuman. Tämä lienee Applenkin tarpeissa vuoden päästä julkaistavissa malleissa.

Uudet iPhonet ovat ominaisuuksiensa perusteella houkutteleva ostos Applen ekosysteemiin tottuneille, jotka kaipaavat uusia ominaisuuksia etenkin kameroiden puolella. Edistys varsinkin pimeiden ja hämärien kuvaustilanteiden suhteen on huomattavaa parin-kolmen vuoden takaisiin malleihin verrattuna.

Puhelimista julkaistiin iPhone 12, iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max. Perusmalli on pienikokoisin 5,4 (Mini-malli) tai 6,1 tuuman näytöllä. Pro-mallin näytön koko on 6,1 tuumaa ja Max-version 6,7 tuumaa. Hinnat lähtevät 829 eurosta.

Lue myös:
Lue tarkemmin iPhone 12 -mallien ominaisuuksista ja tekniikasta puhelinten julkistuksesta

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista,Instagramista,Twitteristä ja YouTubesta