Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei laajensi tietokonenäyttöihin - 34 tuuman MateView GT ja 28,2 tuuman MateView nyt laajasti saatavilla Suomessa

Tietokonenäytöt ovat Huawein uusi aluevaltaus.

Huawei on laajentunut myös tietokoneiden näyttöihin, ja nyt se on kertonut uusien MateView- ja MateView GT -näyttöjensä saapumisesta laajasti myyntiin Suomessa.

34-tuumaisen Huawei MateView GT -näytön suositushinta on integroidun SoundBar-kaiuttimen kanssa 599 euroa ja ilman SoundBaria 549 euroa. Värinä on musta. 28-tuumaisen Huawei MateView -näytön suositushinta on 699 suositushinta ja värinä hopea.

Huawei on pyrkinyt laajentumaan uusiin tuotekategorioihin nykyisessä älypuhelinliiketoimintansa haastavassa tilanteessa, jonka Yhdysvaltojen rajoitukset ovat aiheuttaneet. Tietokonenäytöt ovat yksi Huawein uusista aluevaltauksista.

Uusista näyttöistä MateView GT on suunnattu erityisesti pelaamiseen ja MateView ammattilaiskäyttöön.

”Moni viettää entistä enemmän aikaa näytön ääressä niin etätöiden merkeissä kuin vapaa-ajalla viihtyessään esimerkiksi pelaamisen merkeissä. Molemmat näyttömme parantavat tuntuvasti käyttäjän työskentelyn tehokkuutta, ja MateView GT vie peli- ja viihde-elämyksen uudelle tasolle. Kannettavat tietokoneemme ovat olleet jo pitkään tunnettuja erinomaisista näytöistään, joten osaamisemme laajentaminen myös ulkoisiin näyttöihin tuntui luontevalta askeleelta. Näytöt ovat myös tärkeä osa laite-ekosysteemistrategiaamme. Käyttäjät pystyvät esimerkiksi jakamaan näytöille sisältöä Huawei-laitteiltaan sulavan multi-screen collaboration -toiminnon avulla”, sanoo Ivan LV, Huawei Suomen kuluttajaliiketoiminnan maajohtaja.

Erityisesti pelikäyttöön kehitetyssä MateView GT:ssä on kaartuva ultrawide-näyttö, joka tukee jopa 165 hertsin virkistystaajuutta. 21:9-kuvasuhteen ja 34 tuuman näyttö tarjoaa 3 440 x 1 440 pikselin enimmäistarkkuuden. Kirkkaus MateView GT:ssä yltää 350 nitiin, kontrastisuhde on 4000:1 ja näyttö tukee HDR10-väritoistoa.

Huawei MateView GT:tä myydään sekä perinteisen jalustan että jalustaan sisäänrakennetun soundbarin kanssa. Soundbarissa on kaksi kaiutinta, jotka tukevat stereoäänentoistoa. Kaiuttimen RGB-kosketuspaneelissa on sekä muokattavissa oleva valoefekti että mahdollisuus säätää äänenvoimakkuutta helposti yhdellä sormella.

Myös näytön asetusten säätö onnistuu näytön alareunuksen alta löytyvän joystickin ja On Screen Display (OSD) -valikon avulla.

Huawei MateView.
Huawei MateView.

Toinen uusi näyttö Huawei MateView on puolestaan minimalistisesti muotoiltu ammattilaistason näyttö, jossa on 28,2-tuumainen 3:2-kuvasuhteen paneeli ja 3840×2560 pikseliin yltävä tarkkuus. Huawein mukaan kukin näyttö on kalibroitu ammattimaisesti suoraan tehtaalla tarkan värintoiston takaamiseksi. MateView saavuttaa sRGB-tilassa väritarkkuusarvon ΔE <1 ja DCI-P3-tilassa arvon ΔE <2. Näyttö on myös VESA DisplayHDR 400 -sertifioitu. MateView tukee 98 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta ja 100 prosenttia sRGB-väriavaruudesta.

Näyttö tukee langallisten yhteyksien lisäksi myös langattomia yhteyksiä älypuhelimiin, kannettaviin tietokoneisiin ja tabletteihin. Suoraan Huawei MateView -näyttöön yhdistettyä hiirtä ja näppäimistöä on myös mahdollista käyttää tekstinsyöttöön ja navigointiin näyttöön yhdistetyillä laitteilla, kuten kannettavilla tietokoneilla ja älypuhelimilla, mikä mahdollistaa käytettävän laitteen vaihtamisen joustavasti ilman tarvetta irrottaa ja uudelleenkiinnittää kaikkia oheislaitteita. Uuden laitteen liittäminen USB-C-liitäntään riittää.