Google toi Gemini-tekoälypalvelunsa Android-sovelluksen nyt virallisesti saataville Suomessakin

Google on laajentanut Gemini-tekoälypalvelunsa sovelluksen saatavuutta Euroopassa ja Isossa-Britanniassa.

Samalla sovelluksen kielivalikoiman kerrotaan kasvaneen.

Gemini-sovellus on nyt virallisesti saatavilla Suomessakin, mutta sovelluksessa ei ole vielä täyttä tukea suomen kielelle. Sovelluksen käyttöliittymä on siis englanniksi, eikä Gemini ymmärrä suomenkielistä puhetta. Tekstinä kirjoittaen Geminille voi kuitenkin tehdä pyyntöjä suomeksi, jolloin se myös vastaaa suomeksi.

Gemini on saatavilla Androidille erillisenä sovelluksena, jonka voi ladata Google Play -kaupasta. Lisäksi Google-sovelluksesta Google Assistantin tilalle voi vaihtaa Geminin.

Googlen mukaan Apple-laitteille Gemini tulee saataville 17. kesäkuuta lähtien. Apple-laitteissa Gemini on osa Google-sovellusta.

Gemini on käytännössä Googlen vastine OpenAI:n ChatGPT:lle. Kyseessä on tekoälypalvelu, jolle voi esittää erilaisia kysymyksiä tai pyyntöjä keskustelun omaisesti.

Käytännössä Android-laitteissa Geminillä voi korvata vanhan tutun Google Assistantin. Androidilla Geminin käyttö onnistuu sovellus avaamalla, mutta myös painamalla pitkään virtapainiketta, pyyhkäisemällä näytön kulmista tietyissä puhelimissa tai Hey Google -komennolla. Tämä avaa näytön muun sisällön päälle Gemini-näkymän.

Geminiä voi käyttää kirjoittaen tai puhuen, minkä lisäksi sille voi tarjota lähtökohdaksi myös kuvan yhdessä jonkinlaisen pyynnön kera. Gemini ymmärtää myös mitä puhelimen näytöllä näkyy, ja siihenkin liittyen voi kysyä kysymyksiä ja tehdä pyyntöjä.

Geminin kautta on jatkossakin tarjolla pääsy perinteisiin Google Assistant -toimintoihin, kuten älykodin ohjaamiseen, ajastinten asettamiseen sekä puhelujen aloittamiseen. Google on kertonut myös työskentelevänsä tukeakseen lisämahdollisuuksia jatkossa, sillä kaikki vanhan Assistantin toiminnot eivät ole vielä saatavilla.