Galaxy Note7:n omistajat jatkavat puhelimiensa käyttöä räjähdysvaarasta piittaamatta

Samsungin elokuun alussa esittelemä Galaxy Note7 on erinomainen puhelin, silloin kun se toimii kunnolla ja turvallisesti. Laitteen myynti alkoi ensimmäisissä maissa, muun muassa Koreassa ja Yhdysvalloissa, pari viikkoa esittelyn jälkeen, mutta pian sen jälkeen alkoi kantautua raportteja räjähtäneistä Note7-laitteista.

Tapauksia on sittemmin sattunut jo kymmeniä ja osassa tapauksista akun räjähtäminen on johtanut merkittäviin tuhoihin. Samsungin sekä joidenkin viranomaisten ohjeistuksistahuolimatta monet laitteen itselleen jo saaneet kuitenkin jatkavat niiden käyttöä, kertoo SamMobile.

Eri mobiilialustojen käyttöä seuraavan Apteligentin tilastojen mukaan Note7-laitteiden käyttömäärä on lähes samalla tasolla kuin ennen takaisinkutsujampanjan alkua. Käyttömäärissä näkyy pieni pudotus kun kampanja aloitettiin ja laitteiden toimitukset keskeytettiin, mutta pari päivää myöhemmin käyttömäärät jälleen nousivat. Omistajat ilmeisesti eivät siis piittaa ilmeisestä riskistä.

Galaxy Note7:n käyttäjämäärä ei juuri pudonnut, vaikka Samsung käski kaikkia omistajia sammuttamaan laitteensa ja palauttamaan sen valmistajalle.

Samsung tarjoaa lainapuhelimen niille käyttäjille, jotka palauttavat mahdollisesti riskialttiin Note7:n, kunnes uusien, turvallisten laitteiden toimitukset saadaan alkamaan. Samsung ei ilmeisesti aio deaktivoida mahdollisesti vaarallisia laitteita, mutta räjähdysriskiä on tarkoitus merkittävästi pienentää ohjelmistopäivityksellä, joka rajoittaa akun latauksen 60 prosenttiin täydestä latauksesta.