Ensituntuma: LG G5 istuu käteen kuin hansikas

LG:n lehdistötilaisuus Barcelonassa oli yllättävä ainakin siinä mielessä, ettei valmistaja liiemmin mainostanut puhelimensa teknisiä yksityiskohtia. Totuus onkin, että paljon mielenkiintoisempaa puhelimessa on uudenlainen moduulirakenne.

Sen ansiosta käyttäjä voi puhelimen alareunassa olevaa painiketta painamalla irrottaa akun ja liittää puhelimeen lisävarusteena myytäviä moduuleja kuten kamerapidikkeen, joka toimii myös lisävirtalähteenä. Extramoduuleita LG kutsuu nimellä Friends.

Akun vaihdettavuus ei ole uutta, mutta täysmetallisessa puhelimessa se on. Yleensä tällaiset puhelimet ovat niin sanottuja unibody-laitteita, eikä akun vaihtaminen käyttäjän toimesta onnistu.

Kädessä G5 on miellyttävä. Pyöristetyn reunat ja laadukas metallinen rakenne tekevät puhelimesta paitsi kauniin, myös käytettävyydeltään erinomaisen. 5,3-tuumainen näyttö ei tunnu liian isolta yhdellä kädellä käytettäväksi. Lopputulos on ergonominen. Ulkpoisesti huomio kiinnittyy myös siihen, että G5:ssä ei ole ulkonäköä pilaavia antenninauhoja kuten iPhonessa 6:ssa ja Samsungin Galaxy S6 -huippupuhelimessa.

LG:n mukaan käyttäjät avaavat näytön näppäimistölukituksen keskimäärin 150 kertaa päivän aikana. Ratkaisuksi on kehitetty Always on -näyttö. Sellaisia on nähty ennenkin, mutta nyt tekniikka kuluttaa vähemmän akkua. Näyttölukitusta ei tarvitse avata tarkistaakseen kellonajan, sillä se näkyy näytöllä myös silloin kun ruutu on pimennetty.

Takapuolelta löytyy G5:n ylpeydenaihe, tuplakamera. Kaksi erillistä kameran linssiä mahdollistaa 135 asteen laajakulmakuvien ottamisen. Tuplakameran etuna on myös valokuvien parantunut syvyysvaikutelma. Odsotettavissa on, että vastaava kameratekniikka yleistyy jatkossa myös kilpailijoiden älypuhelinmalleissa.

Kameralinssien alapuolella on sormenjälkitunnistin, joka toimii nyt myös virtanäppäimenä.

G5:ssä on 32 gigan tallennusmuisti, jota voi onneksi kasvattaa muistikortilla. Laturipiuha asennetaan uuden teknologian mukaiseen USB-C -liitäntään.

G5 on ehdottomasti yksi huomenna käynnistyvien Barcelonan mobiilimessujen kiinnostavimmista tuoteuutuuksista. Myöhemmin tänään selviää, miten Samsung onnistuu laittamaan sille kampoihin uudella Galaxy S7:llä.